Munca în folosul comunității, suspendată de starea de urgență!

353
Munca în folosul comunității, suspendată de starea de urgență! - pedepse-1584543460.jpg

Articole de la același autor

Răspândirea virusului COVID 19 în întreaga lume a dus la decretarea stării de urgență și în țara noastră, măsură instituită până la jumătatea lunii viitoare, mai precis până pe 16 aprilie. Instituirea stării de urgență aduce o serie de măsuri în toate ariile vieții, de la sănătate, protecție socială, ordine publică, dar și justiție. Iar printre persoanele vizate de aceste măsuri sunt și cele care se află în executarea pedepselor și măsurilor educative neprivative de libertate. Altfel spus, cei care au fost condamnați cu suspendare în dosare penale, dar li s-a impus ca e o perioadă cuprinsă între câteva luni și câțiva ani să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța și să presteze o muncă în folosul comunității.

Potrivit decretului prezidențial, aceste "pedepse" neprivative de libertate sunt suspendate pe perioada stării de urgență.

"În executarea pedepselor și a măsurilor educative neprivative de libertate, executarea supravegherii prin prezentarea persoanei la serviciul de probațune, primirea vizitelor consilierului de probațiune, precum și obligațiile de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, de a urma un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională, de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială, respectiv prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității rezultată din înlocuirea amenzii penale, se suspendă pe durata stării de urgență", se precizează în decretul prezidențial.

Totodată, autoritățile precizează că în situațiile în care termenul de supraveghere sau durata supravegherii se împlinesc în timpul stării de urgență, în raportul final se va face mențiunea despre imposibilitatea obiectivă de executare.

Menționăm că la nivelul județului Constanța sunt aproximativ 3000 de persoane vizate de măsura unei pedepse sau a unei măsuri educative neprivative de libertate, iar într-o bună parte, "păcatele" acestora au fost încălcări ale Codului Rutier, respectiv au condus autoturisme fără a avea acest drept sau în timp ce erau sub influența alcoolului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3226 secunde