Motivul incredibil pentru care un deținut a dat în judecată Ministerul Justiției

241
Motivul incredibil pentru care un deținut a dat în judecată Ministerul Justiției - 14618915105767411515656857-1545991225.jpg

Articole recomandate

Un deținut de la penitenciarul din Iași este nemulțumit că în incinta închisorii se vinde doar bere fără alcool, considerând că acest lucru este ilegal, și a dat în judecată pe ministerul Justiției condus de Tudorel Toader. De un an, deținutul se luptă în instanță pentru a putea bea bere cu alcool în spatele gratiilor, relatează Ziarul de Iași.


Anton Parasca, în vârstă de 59 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași, a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­țumit de un refuz de-al reprezentanților închisorii ieșene de a permite vânzarea berii cu alcool.

El a argumentat că berea este încadrată în categoria produselor alimentare, aducând în sprijinul spuselor sale un document semnat de Ministerul Agriculturii. Cum conducerea penitenciarului nu s-a lăsat înduplecată, bărbatul a decis să își caute "dreptatea" în instanță, însă a pierdut procesul.

Parasca nu s-a lăsat descurajat. A mai deschis un proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deținuților la bere fără alcool.

El a dat în judecată nu numai penitenciarul din Iași, ci și Administrația Națională a Penitenciarelor și Ministerul Justiției.

Deținutul a pierdut însă și acest proces definitiv, așa că va trbui să aștepte până când va ieși din închisoare pentru a se bucura de o bere cu alcool. Bărbatul execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat, în 2014, pentru complicitate la evaziune fiscală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.489 secunde