Moment istoric pentru AVIAȚIE. Anunț de ultimă oră de la Boeing

456
Moment istoric pentru AVIAȚIE. Anunț de ultimă oră de la Boeing - aviatie-1572941266.jpg
Compania Boeing a anunțat că a reușit, luni, un test de ejectare în regim de urgență a capsulei sale spațiale Starliner, concepută pentru a transporta într-un viitor apropiat echipaje de astronauți americani spre Stația Spațială Internațională (ISS), însă una dintre cele trei parașute principale ale capsulei nu s-a deschis, informează AFP.

Testul a durat aproximativ 95 de secunde și a avut loc la baza militară White Sands din statul american New Mexico.

Capsula a fost fixată pe o mică rampă de lansare, apoi cele patru motoare de urgență au pornit, simulând o situație de urgență în care capsula, atașată la vârful unei rachete, trebuie neapărat să se despartă de aceasta, pentru a readuce astronauții în siguranță pe Pământ.

În acel moment, cele patru motoare au propulsat Starliner cu viteză maximă spre cer. După 20 de secunde, parașutele capsulei Starliner s-au deschis. Însă doar două dintre cele trei principale s-au deschis.

Capsula a început coborârea, a încetinit, iar aterizarea a avut loc în deșert, amortizată de airbaguri mari.

Imediat după test, NASA a declarat că deschiderea a două parașute din trei este "acceptabil pentru parametrii testelor și siguranța echipajului".

Câteva ore mai târziu, Boeing a publicat un nou comunicat în care a confirmat faptul că "o anomalie s-a produs în timpul deschiderii, însă nu este vorba despre un eșec al parașutelor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5517 secunde