Misiuni, misiuni, misiuni…

260
Misiuni, misiuni, misiuni… - misiuni-1588168606.jpg

Articole de la același autor

În perioada 28 aprilie, ora 6.00 - 29 aprilie, ora 6.00, un număr de 3.241 militari și 772 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 607 misiuni de întărire a prezenței, asigurarea fluidizării traficului și sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală și în alte localități din țară, transport de echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", au fost prelucrate un număr de 455 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 449 de probe.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN "Argeș" din Pitești continuă misiunea de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, la Timișoara, în incinta stadionului "CFR", s-a finalizat instalarea modulelor Sistemului Modular Medical de Izolare și Tratament și continuă amenajarea căilor de rulare pentru personalul medical și ambulanță, precum și montarea instalației de iluminare, informează Biroul de presă al MApN.

XXX

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ, coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

"Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei", au mai transmis reprezentanții MApN. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4368 secunde