Misiuni de foc în raioane maritime ale Mării Negre

244
Misiuni de foc în raioane maritime ale Mării Negre - misiuni-1568925379.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 500 de militari, șase nave militare și un elicopter desfășoară, până pe 20 septembrie, activități de instruire în raioane maritime, împreună cu militari din forțele aeriene, acțiuni care fac parte din exercițiul Tomis 19.11.II. 


Exercițiul se desfășoară în zona Capu Midia și cuprinde misiuni de foc, trageri de luptă executate de militarii din Forțele Navale Române, lansări de rachete sol-aer, executate de militarii din Forțele Aeriene Române, precum și misiuni de interdicție maritimă, realizate de către militarii din Forțele Navale Române și cei de la Garda de Coastă. 


Gruparea navală care participă la exercițiul Tomis 19.11.II este alcătuită din fregata "Regele Ferdinand", corveta "Contraamiral "Horia Macellariu", dragoarele maritime "Locotenent Lupu Dinescu" și "Locotenent Dimitrie Nicolescu", nava purtătoare de rachete "Lăstunul" și remorcherul maritim "Viteazul". De asemenea, la misiuni participă și un elicopter Puma Naval și dispozitive mobile de lansare. 


"Concomitent, în mediul cibernetic, structurile participante desfășoară misiuni de supraveghere radiotehnică a litoralului românesc și a raioanelor maritime de tragere, precum și exerciții de război electronic. Exercițiul tactic Tomis 19.11.II se înscrie în sfera măsurilor de consolidare a nivelului de reacție al militarilor români pentru contracararea unor acțiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre, contribuind la asigurarea unei posturi robuste de descurajare și de apărare, la granița de est a Alianței Nord-Atlantice", precizează reprezentanții Forțelor Navale Române. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4759 secunde