Misiunea polițiștilor români detașați în Bulgaria s-a încheiat cu succes

209
Misiunea polițiștilor români detașați în Bulgaria s-a încheiat cu succes - misiunea-1504445722.jpg
Polițiștii români au terminat cu succes misiunea desfășurată în patru stațiuni turistice din Bulgaria. Timp de două luni, aceștia au acordat sprijin și au consiliat peste 4.200 de români care au ales să-și petreacă vacanța pe litoralul Bulgariei. 


La sfârșitul lunii august, a doua serie de șapte polițiști români și-a încheiat misiunea desfășurată în țara vecină, unde s-a acționat alături de polițiștii bulgari, în stațiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic și Nessebar. 


Misiunile în aceste stațiuni s-au desfășurat în două serii, prima de opt polițiști, a doua de șapte, în perioadele 30 iunie - 31 iulie, respectiv 1 - 31 august, în fiecare dintre cele patru stațiuni acționând câte doi polițiști români. Polițiștii români selecționați pentru a desfășura activitatea în Bulgaria au fost instruiți pentru a-și îndeplini cu succes misiunile încredințate, un criteriu obligatoriu de selecționare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limbă bulgară. 


Este al optulea an în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat. 


De asemenea, 278 de turiști români au fost implicați în evenimente pe raza stațiunilor respective, dintre care 218 în calitate de victimă ale unor evenimente neplăcute, furturi de autoturisme, tamponări auto, furturi sau distrugeri și 60 ca bănuiți de comiterea unor infracțiuni, fără producerea unor consecințe deosebite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.687 secunde