MINUTELE TREC, NICIUN SEMN! A fost extinsă zona de căutare a celor trei pescari dispăruți în mare

252
MINUTELE TREC, NICIUN SEMN! A fost extinsă zona de căutare a celor trei pescari dispăruți în mare - pescadorcormoran2inderivafotomap-1551961526.jpg

Articole recomandate

Centrul Maritim de Coordonare a Căutării (MRCC) a dispus, azi, extinderea limitei de cercetare aeriană până la 70 de mile în larg a celor trei pescari care au dispărut la bordul unei bărci, iar navele de patrulare au misiunea să efectueze căutarea până la 50 de mile, potrivit șefului Serviciului SAR, Dumitru Bucureșteanu.

Conform sursei citate, după aproximativ 12 ore de la semnalarea dispariției bărcii pescărești cu cei trei oameni la bord, din zona Pescăriei 2 Mai, operațiunii de căutare și salvare, inițiată de MRCC Constanța, cu implicarea Gărzii de Coastă și ARSVOM, li s-au alăturat și omologii bulgari.

"Încă de joi dimineață, colegii bulgari au ridicat în aer un elicopter pentru cercetarea zonei lor de responsabilitate, iar Garda de Coastă bulgară a trimis în larg, de asemenea, două nave de patrulare. La solicitarea MRCC, Garda de Coastă română și-a consolidat dispozitivul de căutare cu trei nave, iar ARSVOM cu două nave ultrarapide, Artemis și Apollo. De asemenea, Regional Air Service (RAS) Tuzla a ridicat în aer un elicopter pentru efectuarea de observații și după-amiază supravegherea aeriană a fost întărită cu cel de-al doilea elicopter românesc pus la dispoziție de Inspectoratul General pentru Aviație (IGAV) al MAI. Dispozițiile noastre au fost ca cercetarea pe mare să se facă într-un sector de până la 50 de mile maritime în larg, travers de Olimp, până în zona localității bulgărești Nessebar, iar în aer limita să fie extinsă până la 70 de mile maritime", a declarat, pentru AGERPRES, Dumitru Bucureșteanu.

Coordonatorul operațiunii de căutare și salvare din cadrul Autorității Navale Române (ANR), Dumitru Bucureșteanu, a mai precizat că perioada de timp în care cei trei pescari au ieșit pe mare, miercuri după-amiază, a coincis cu o puternică instabilitate atmosferică caracterizată prin vijelie și vânt foarte puternic la rafală, ceea ce i-ar fi putut împiedica pe aceștia să revină la mal, dacă sistemul de propulsie al ambarcațiunii s-ar fi defectat.

"Căutările continuă, iar noi avem experiențe bune în acest sens, numai dacă ne amintim un caz similar, petrecut acum vreo zece ani pe litoralul românesc când o altă barcă pescărească a plutit în derivă patru zile până când a fost descoperită în larg de echipajul unei nave comerciale, dar oamenii au revenit cu bine acasă", a precizat Bucureșteanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3606 secunde