Minori salvați din mâinile infractorilor!

205
Minori salvați din mâinile infractorilor! - traficminori-1501172568.jpg

Articole recomandate

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Iași și procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 6 percheziții la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni de trafic de minori.

"La data de 27 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.-S. T. Iași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 6 percheziții, în municipiul Iași dintre care 5 domiciliare iar una dintre ele la un salon de masaj erotic, la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism în formă continuată.", informează Poliția Română.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2016, 5 persoane ar fi recrutat 5 tinere minore, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, pe care le-ar fi exploatat sexual pe raza municipiului Iași, în apartamente închiriate în regim hotelier și într-o locație din zona centrală a municipiului Iași, unde ar fi funcționat un bordel clandestin.

Acestea ar fi fost recrutate din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situație financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, susțineau un ,,test", în sensul că se profita de naivitatea tinerelor, determinându-le să întrețină cu acesta raporturi sexuale.

Victimelor li se promitea câștiguri mari de bani (200 euro/lună), cazare în municipiul Iași pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumusețare, inclusiv operații estetice sau aplica metoda "lover boy" pentru ca persoanele vătămate să devină mai ușor de manipulat.

Modul de recrutare s-ar fi realizat prin anunțuri în presă, tinerele fiind recrutate atât din România, cât și din Republica Moldova.

Ulterior recrutării, persoanele vătămate ar fi fost transportate la/de la, altora li se asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului. Dacă inițial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ar fi ajuns să întrețină raporturi sexuale cu clienții.

De asemenea, unele dintre victime, după ce ar fi activat o perioadă de timp în incinta salonului de masaj, ajungeau în final să practice prostituția în apartamente închiriate și puse la dispoziția lor de către cei în cauză.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001, iar de atunci și până în prezent, ceu în cauză ar fi câștigat sume importante de bani, din care au dezvoltat afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile.

În urma perchezițiilor, au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, țigări de contrabandă, iar într-o locație închiriată pentru practicarea prostituției, a fost identificată o persoană vătămată minoră.

5 persoane au fost conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5536 secunde