Ministrul Sănătății: "În Portul Midia este un RISC BIOLOGIC MARE!"

404
Ministrul Sănătății:

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Victor Costache a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Iași, în cursul zilei de sâmbătă, că situația este critică în Portul Midia, unde s-a răsturnat o navă încărcat cu 14.000 de ovine, la sfârșitul lunii noiembrie, 
"Am avut nenumărate ședințe de Guvern pe această temă, situația este complexă, critică și știu că ministrul de Interne cu toți miniștrii de resort implicați lucrează pentru găsirea unei soluții. Este un risc biologic care l-am semnalat de la început, că este evident. Corpurile care sunt în putrefacție sub apă, în regim anaerob, sunt un risc biologic mare", a spus Victor Costache.
Acesta a mai adăugat că, la un moment dat, a existat și un blocaj la nivelul armatorului. 


"În momentul de față cred că e o chestiune ce ține mai mult de birocrație între Ministerul Transporturilor și armator. Cred că acea navă urma să fie arestată, dacă nu a fost deja și, apoi, nota de plată să fie transmisă către ei. Norocul nostru pe subiectul ăsta e că condițiile meteo de afară nu au încurajat să avem o catastrofă biologică mai mare decât este astăzi... Acolo, cred că au intrat pe subiectul ăsta și alte instituții ale statului, pentru că înțeleg că au fost cu totul alte probleme...", a explicat, în aceeași conferință de presă, Costel Alexe, ministrul Mediului.


Reamintim că, potrivit Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța două firme românești și trei străine s-au arătat interesate să ranflueze nava eșuată în portul Midia. Până în prezent a fost finalizat caietul de sarcini, iar până vinerea viitoare se va decide ce firmă se va ocupa de lucrare. 


În ceea ce privește cheltuielile pentru recuperarea navei, directorul CNAPMC, Daniela Șerban, a declarat că nu poate face o estimare a costurilor, fiind un caz în premieră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6839 secunde