Ministrul Apărării verifică în teren participarea militarilor la exercițiul "SEISM 2018"

2319
Ministrul Apărării verifică în teren participarea militarilor la exercițiul

Articole recomandate

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, se vor afla azi, începând cu ora 16.00, în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din comuna Pantelimon, jud. Ilfov, pentru a se informa cu privire la capacitatea spitalului de campanie al M.Ap.N. (Modulul ROL 2 extins), instalat în această locație ca parte a scenariului exercițiului național "SEISM 2018", de a oferi facilitățile angajate în vederea asigurării sprijinului medical de urgență în situații prevăzute în cadrul scenariului exercițiului.


Reamintim că Ministerul Apărării Naționale participă cu circa 1.000 de militari, un modul medical de nivel ROL2 extins, aeronave C-27 J Spartan și C-130 Hercules și mijloace rutiere de transport la exercițiile SEISM 2018 și MODEX 2018, care au loc la București, în perioada 13 - 18 octombrie.


Militarii fac parte din Statul Major al Apărării, Direcția Medicală a M.Ap.N, Statul Major al Forțelor Terestre și Statul Major al Forțelor Aeriene.


În cadrul exercițiului național SEISM 2018 sunt puse în aplicare "Concepția națională de răspuns post seism" și planurile și procedurile specifice pentru gestionarea acestei situații de urgență, iar pentru asigurarea unor situații cât mai apropiate de realitate, exercițiul național include și activitățile prevăzute în cadrul exercițiului internațional "MoDEX 18", organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene.


La MoDEX 2018 participă reprezentanți din Germania, Israel, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Slovacia și Suedia.
SEISM 2018 și MODEX 2018 se desfășoară în mai multe locații din zona Capitalei, printre care Baza 90 Transport Aerian, din Otopeni, sediul unității și poligonul Centrului 70 Geniu, din Pantelimon


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8744 secunde