Ministrul Apărării: "Resursa umană este cea mai importantă resursă a Armatei. Iau în serios această chestiune"

7509
Ministrul Apărării:

Articole recomandate

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, luni, în urma unei întrevederi avute cu reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști, că ia în serios problemele cadrelor militare active și în rezervă, plecând de la premisa că resursa cea mai importantă a Armatei este cea umană.

Într-o postare pe Facebook, Fifor a subliniat că problemele pe care le-a identificat în discuțiile cu personalul MApN "nu țin de acordarea unor privilegii sau beneficii", ci de faptul că "militarii activi ori în rezervă, funcționarii publici și salariații civili nu doresc decât să fie tratați firesc și normal, pe măsura profesionalismului și loialității față de țară".

"Am avut, astăzi, o nouă întâlnire cu reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști, asa cum am promis.
Având alături șefii direcțiilor centrale ale ministerului care răspund de domeniile resurselor umane, juridic și comunicare publică, am analizat în ce măsură s-a reușit rezolvarea problemelor semnalate până acum de reprezentanții LMP.


Sunt suficiente semne bune, măsurile cu impact direct la nivelul condițiilor de muncă și de viață ale militarilor profesioniști încep să producă rezultate, dacă discutăm, de exemplu, despre nivelul de salarizare, deși încă sunt probleme de armonizat și aici. Am reusit acordarea Semnului onorific "În Serviciul Patriei", demers prevăzut într-un proiect de lege adoptat deja de Parlament.

Am spus în repetate rânduri că cea mai importantă dintre resursele Armatei noastre este cea umană și vreau să-i asigur pe toți cei care lucrează în Ministerul Apărării Naționale, militari sau civili, că iau foarte în serios această chestiune.


Problemele pe care le-am identificat în discuțiile cu personalul nostru nu țin de acordarea unor privilegii sau beneficii. Militarii activi ori în rezervă, funcționarii publici și salariații civili nu doresc decât să fie tratați firesc și normal, pe măsura profesionalismului și loialității față de țară, cu care își exercită sau și-au exercitat profesia.


Aceasta a fost și linia generală de discuții cu reprezentanții LMP. Am constatat împreună cu cei prezenți la discuțiile de astăzi că majoritatea aspectelor încă nesoluționate izvorăsc din nevoia de aliniere a statutului acestei categorii de personal cu prevederile echivalente din statutul cadrelor militare, de aceea am dispus ca la nivelul ministerului să se activeze un grup de lucru în cadrul căruia să fie analizate nevoile de armonizare a unor aspecte prevăzute în Legea 384/2006 (statutul soldaților și gradaților profesioniști) cu cele din Legea 80 din 1995 (statutul cadrelor militare), astfel încât să asigurăm evoluția în carieră a tuturor militarilor profesioniști pe principiile egalității de șanse și ale nediscriminării.


Sunt optimist că vom putea face acest lucru, pentru că plecăm de la o bază comună de necontestat: în îndeplinirea misiunilor de luptă încredințate, militarii sunt o echipă bine sudată, indiferent de corpul de cadre din care fac parte. Am văzut-o, în repetate rânduri, în teatrele de operații, unde soldații și gradații profesioniști, subofițerii, maiștrii militari și ofițerii acționează ireproșabil, împreună, cu același profesionalism. Este momentul să translatăm această stare de spririt și în legislația care le definește statutul."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3988 secunde