Ministerul Justiției anunță astăzi rezultatul selecției pentru postul de procuror-șef al DIICOT

145
Ministerul Justiției anunță astăzi rezultatul selecției pentru postul de procuror-șef al DIICOT - tudoreltoader-1526278260.jpg

Articole recomandate

Ministerul Justiției va anunța, luni, rezultatul selecției pentru postul de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Și-au depus candidaturile și au susținut interviul, Daniel Horodniceanu, actualul șef al instituției, și Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. Mandatul lui Daniel Horodniceanu expiră în 19 mai.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineață, că astăzi va lua o decizie și va trimite Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea pentru postul de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Și-au depus candidaturile și au susținut interviul Daniel Horodniceanu, actualul șef al instituției, și Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. Mandatul lui Daniel Horodniceanu expiră în 19 mai.

"Astăzi analizez împreună cu secretarii de stat și vom decide", a declarat Tudorel Toader, luni dimineață.

El a precizat că va trimite propunerea la CSM în cursul zilei.

Procedura pentru ocuparea postului de procuror - șef al DIICOT a fost lansată în 14 aprilie, iar candidaturile au putut fi depuse până în 7 mai.

Potrivit calendarului procedurii de selecție pentru funcția de procuror - șef al DIICOT, rezultatul ar trebui anunțat luni de către Ministerul Justiției.

Procedura a fost lansată în 14 aprilie. iar candidaturile au putut fi depuse până în 7 mai.

Daniel Horodniceanu, actualul șef al instituției, și Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, au întrunit condițiile de participare și au susținut, vineri, un interviu cu ministrul Justiției și patru secretari de stat.

După interviuri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat că actualul șef al instituției Daniel Horodniceanu, candidat pentru al doilea mandat, a fost întrebat despre achitări, despre durata finalizării dosarelor și despre limitele libertărții de exprimare în cazul magistraților.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.643 secunde