Ministerul Educației a propus data pentru simularea Bacalaureatului! VEZI AICI!

417
Ministerul Educației a propus data pentru simularea Bacalaureatului! VEZI AICI! - ddd-1579084032.jpg

Articole recomandate

Ministerul Educației propune ca simularea Bacalaureatului 2020 pentru elevii de clasa a XII-a să aibă loc înaintea vacanței de Paște, în același timp cu simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a. Elevii de clasa a XI-a nu vor susține simularea în martie, dar potrivit unui proiect de ordin consultat de HotNews și discutat în Consiliul pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, fiecare inspectorat poate organiza o simulare pentru elevii de clasa a XI-a în luna mai.

Calendar Simulare Bacalaureat 2020:

23 martie 2020 Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română

24 martie 2020 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

25 martie 2020 Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă

26 martie 2020 Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării

3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Ordinul prevede că fiecare inspectorat școlar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de bacalaureat național.

De asemenea, simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului școlar poate fi organizată și pentru elevii claselor a XI-a.

Potrivit ordinului propus de MEC, disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii clasei a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă în anul școlar 2019 – 2020 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5552 secunde