Militarii trag primele "gloanțe" spre Guvern: salarii mărite, bani de chirie și… mai puține mese la Forțele Navale

23319
20
Militarii trag primele

Articole de la același autor

Pe masa ministrului Mircea Dușa a ajuns un set de propuneri înaintat de Liga Militarilor Profesioniști. În propunerea respectivă, reprezentanții LMP au ridicat 16 probleme mai grave cu care se confruntă militarii români. Proiectul este susținut de militarii activi din categoria soldaților și gradaților profesioniști. "LMP își exprimă convingerea că reprezentanții MApN se vor apleca cu multă atenție asupra acestui set de propuneri, înțelegând preocuparea noastră reală pentru îmbunătățirea condițiilor profesionale și sociale ale corpului militarilor profesioniști, pentru viitorul acestei categorii de militari și, în egală măsură, preocuparea noastră pentru promovarea imaginii și prestigiului Armatei Române, în raport cu societatea civilă și partenerii noștri internaționali", a declarat Oana Nuță, din cadrul LMP.

Mai puțină mâncare pentru militarii din Forțele Navale

Printre propunerile susținute de LMP se numără: mărirea salariului de încadrare cu 45%, modificarea articolului privind stabilirea cuantumului și condițiilor de acordare a compensației lunare pentru chirie cadrelor militare în vedea echivalării compensației de chirie oferită în funcție de fiecare oraș în parte, acordarea normei de echipare și reducerea numărului de mese pentru militarii din cadrul Forțelor Navale acordându-se o singură masă la programul de 8 ore. În expunerea de motive este specificat următorul aspect: cât nava este la cheu se servesc trei mese în opt ore, ceea ce duce la diminuarea semnificativă a normei de hrană alocată personalului militar, dar și la reducerea numărului efectiv alocat programului de instrucție, pregătire și mentenanță a navei.

"Coeficientul de 50% din solda lunară a unui militar profesionist nu poate acoperi nici pe de parte chiria unui apartament, în multe dintre garnizoanele unde își desfășoară activitatea. Chiria minimă a unei garsoniere este de aproximativ 150 euro, respectiv 600-650 de lei, iar compensația pe care o primește un militar profesionist în acest moment este de maxim 360 de lei. În acest context, apreciem realizarea unui studiu din care să reiasă, pe fiecare garnizoană în parte, cheltuielile aferente compensației de chirie din acest moment, și care va reflecta exact situația expusă și va face pertinentă propunerea noastră de echivalare a compensației în funcție de oraș", se arată în motivarea LMP.

De asemenea, ministrului îi mai sunt aduse în atenție modificarea legii privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, modificarea și completarea ordonanței pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, acordarea tichetelor de vacanță și personalului militar sau personalului cu statut special din instituțiile aparținând sistemului de apărare.

În aproximativ o lună, Ministerul Apărării Naționale va trebui să dea un răspuns.

LMP desfășoară activități menite să contribuie la stimularea motivației profesionale, dezvoltarea dorinței de performanță și competitivitate, militând pentru promovarea imaginii corpului militarilor profesioniști.

Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
viorel
22 august 2015
ce smecheri astia din armata

Alo.nu mai dati norma de hrana la civili.ptr ce femeia de servciu de lucreaza in armata primeste norma de hrana?cunosc atatia aciuati care stau cu familie cu tot in chirie.ca primesc o gramada de bani chirie

Cristina
22 august 2015
Nu rata!

Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si...cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul este foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe informatii trimiteti mail la adresa [email protected]

Marian
22 august 2015
Despre

Un militar profesionist ia maxim 400 RON bani de chirie iar un maior ia cel puți 1200 de lei, pentru ca legea este 50% din salariu. Spre exemplu in orașul Focsani chiria la un apartament cu 2 camere este minim 400 RON. Domnii ofițeri doar n-pe fi prosti sa faca contracte de închiriere pe 400 cu proprietarii. Va dați seama cati bani au tocat in 7-8 ani de zile doar pentru ca legea este făcută pentru ei? Culmea unii dintre ei iau chirie de la stat o căruța de bani si sunt șefii unor comisii ce controlează astfel de nereguli. Un caz real este acela ca un militar profesionist Negasindu-si o garsoniera a gasit un apartament cu 3 camere cam la același pret: 400 RON, adik el lua bani de chirie 350 si mai punea 50 de la el. Cand a venit in control la el acasa seful comisiei sa luat de el ca de ce sta in trei camere si ironic ia sugerat sa stea intr-o vila. Același șef de comisie de control sta cu chirie intr-un apartament cu trei camere împreuna cu alt militar. Cert este ca lunar Domnul ofițer încasează 1200 de lei bani de chirie in condițiile in care chiria pentru un ap. Cu 2 camere in Focsani nu depășește 500 de lei. Sunt multe discriminări in sistemul militar. Militarii profesionisti inca sunt priviți ca niște femei de servici ale superiorilor indiferent de competentă sau profesionalism. Doar "nepoții" si "finii lor nu. Nu mai spun ca de 20 de ani scot Subofițeri pe banda rulantă pe mii si mii de euro. Nu mai spun ca ne obliga sa servim masa zilnic împotriva voinței noastre. Uneori laturi in loc de mâncare. Plecam din sala de mese cu capul plecat si ne este frica sa raportam. A cui este compania Ro army catering ? Ce interese sunt? De ce ne obliga comandanții noștri sa servim masa? Nu doresc sa mănânc jegul vostru de mâncare!!!!

Florin
23 august 2015
Activitate noua si usoara!

Castiguri online reale si rapide! Acum avem cea mai mare nevoie de colaboratori foarte seriosi! Vrei sa castigi bani rapid? Vrei un viitor mai bun? E timpul sa schimbi ceva! Te asteptam cu drag in echipa noastra! Te vom instrui gratuit si vei incepe sa castigi bani, chiar si in timpul liber! Cauta-ne acum la adresa de email: [email protected]

Liviu
23 august 2015
SGV

Este foarte real ceea ce tu spui, DAR asta este armata, pe grade, pe funcții, pe contingente, pe importanta muncii. Este un sistem piramidal care nu funcționează decât așa. Dacă nu ai înțeles asta pana acum este cazul sa pleci din sistem. Voi sunte-ți angajați pe contract și așa aveți o groaza de drepturi, va comparați cu ofițerii? Se cheltuiesc foarte mulți bani cu voi pentru ce aveți de făcut. Mulți purici nu o sa mai faceți pe acolo, este tot mai evident ca s-a făcut o gresala cu voi.Trebuie sa se revină la vechiul sistem de incorporare .

Răspuns la: Despre
Adăugat de : Marian, 22 august 2015
Un militar profesionist ia maxim 400 RON bani de chirie iar un maior ia cel puți 1200 de lei, pentru ca legea este 50% din salariu. Spre exemplu in...
sgp
23 august 2015
re la sgv

Domnule sgv din atitudinea dumneavoastra inteleg ca sunteti ofiter. Ar trebui sa fiti constient ca in armata romaniei 75% din ofiteri sunt incapabili sa faca doua bete cruce si se bat de muste intr-un birou. Multi au ajuns ofiteri pe nepotisme si spagi ca asa mergea. Va rog mai terminati cu grandomaniile si orgoliile astea ca va asigur ca sunt multi sgp foarte bine pregatiti intelectual care pot tine locul ofiterilor de kakat. Vi s-a urcat la cap ca sunteti buricul pamantului dar nu stiti decat sindrofii si bautura

Toma
23 august 2015
Aferim

Catre sgp sau Sagapao...pao, Prietenasi voua chiar vi s-a urcat la cap. Va dam p-afara si apasi iangajamapasii. Sa arunci cu laturi in sus, denotafaptul ca nu aveți niciun viitor în Armată. Apoi e trist că va plouă în gât, că deasupra e...Sus Patria.

Toma
23 august 2015
Aferim

Catre sgp sau Sagapao...pao, Prietenasi voua chiar vi s-a urcat la cap. Va dam p-afara si apasi iangajamapasii. Sa arunci cu laturi in sus, denotafaptul ca nu aveți niciun viitor în Armată. Apoi e trist că va plouă în gât, că deasupra e...Sus Patria.

Toma
23 august 2015
Aferim

Catre sgp sau Sagapao...pao, Prietenasi voua chiar vi s-a urcat la cap. Va dam p-afara si apasi iangajamapasii. Sa arunci cu laturi in sus, denotafaptul ca nu aveți niciun viitor în Armată. Apoi e trist că va plouă în gât, că deasupra e...Sus Patria.

mike
23 august 2015
despre

Eu zic sa faca o armata doar cu ofiteri.Sunt cei mai buni, cei mai destepti, au chiar si mai multe capete pe umar.

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 August 2015
Stire din Politică-Administrație : Salarii mai mari! Iată pentru cine
Pagina a fost generata in 0.6362 secunde