Militarii americani și români au luat cu asalt Capul Midia

614
Astăzi, în Poligonul de Trageri Sol-Aer de la Capul Midia, sunt programate lansări de rachete antiaeriene Stinger, trageri cu obuziere de 82 mm și cu armamentul de infanterie. Aproximativ 1.200 de militari români și americani participă, în perioada 16-22 martie, la exercițiul bilateral româno-american Spring Storm 17, organizat de Forțele Navale Române. 


Exercițiile au loc în raioane maritime ale Mării Negre și în zona de litoral de la Capul Midia, cuprinzând acțiuni complexe de apărare a litoralului românesc și a zonelor urbane, cu sprijin naval, terestru și aerian. Obiectivul principal al exercițiului Spring Storm 17 este creșterea interoperabilității dintre militarii români și americani, precum și perfecționarea deprinderilor militarilor în conducerea și executarea unei operații întrunite amfibii. 


Exercițiul face parte din Planul de activități al Parteneriatului strategic româno-american și se înscrie în cadrul măsurilor NATO de asigurare a securității colective a aliaților în zona Mării Negre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4471 secunde