Militari români morți în Afganistan. Informație de ULTIMĂ ORĂ

de Sorin MIHALACHE Marţi, 10 Septembrie 2019 7214
Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuți la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, are loc, astăzi, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, informează Biroul de presă al MApN.

XXX

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei