Militari, polițiști, pregătiți-vă urgent dosarele de pensionare! Guvernul va tăia pensiile speciale

1374
3
Militari, polițiști, pregătiți-vă urgent dosarele de pensionare! Guvernul va tăia pensiile speciale - pensiimilitari-1501416916.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna începe cu sufletul la gură pentru mii de angajați din poliție, armată și servicii secrete. Asta pentru că, potrivit unor surse citate de Hotnews, Guvernul este pe punctul de adopta o Ordonață de Urgență prin care să modifice Legea pensiilor speciale.


Prin acest proiect de OUG, practic se schimbă radical modul de calcul al pensiilor speciale. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Politiștii, militarii și ofițerii din serviciile secrete, ale căror venituri vor fi socotite conform noilor reguli, vor primi cu mult mai puțini bani decât dacă s-ar pensiona în baza legii încă în vigoare.


Dacă sunt zvonuri sau nu, urmează să ne lămurim cât de curând, dar cert este că presupusa decizie a Executivului de a schimba Legea pensiilor speciale a determinat plecări masive din sistem, ultimele săptămâni fiind definitorii în acest sens.

"Dacă nu le-am majorat salariile, să le tăiem măcar pensiile"


Ca o reacție la această informație, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, lansează un apel către cei care îndeplinesc condițiile, să-și depună urgent dosarele de pensionare. Asta pentru că niciun angajat, fie că vorbim de polițiști sau militari, nu se pliază favorabil ideii de a pierde bani tocmai la bătrânețe. 


"Recomand tuturor polițiștilor care îndeplinesc condițiile de pensionare conform legii 223/2015 să depună rapoartele de deschidere și stabilire a dreptului la pensie cel târziu cu data de 31 iulie 2017. «Pe surse», prin OUG, în ședința de guvern din săptămâna viitoare, vor modifica legea pensiilor militare de stat, începând cu data de 1 august 2017. Va fi majorată vârsta concomitent cu micșorarea cuantumului pensiei. Fac precizarea că polițiștii și personalul civil din MAI sunt singurii angajați din sistemul public cărora nu li s-au majorat salariile din 2008. Trag concluzia că această putere politică acționează în logica: «Dacă nu le-am majorat salariile, să le tăiem măcar pensiile»", a scris Coarnă pe contul său de Facebook.


Potrivit surselor HotNews, modificarea Legii pensiilor speciale ar urma să figureze pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT), programată pentru marți.


Această OUG va afecta tot ce înseamnă sistem de apărare, siguranță și ordine publică: MAI, MApN, STS, SRI, SPP și Penitenciare.



Se cer demisii


Vicepreședintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților Ovidiu Raețchi susține că în cazul în care pensiile militarilor vor fi diminuate prin OUG premierul Mihai Tudose și ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, trebuie să demisioneze.


"(...) În spațiul public au reapărut informații potrivit cărora Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care modifică Legea pensiilor din apărare și ordine publică, acesta fiind și principalul motiv pentru care Liviu Dragnea a anunțat, tocmai sâmbătă dimineața, prin SMS, convocarea Parlamentului pentru sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare. Efectul acestei ordonanțe de urgență va fi unul singur: diminuarea pensiilor din apărare și ordine publică. Dacă informația este una adevărată, în contextul în care atât ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, dar și premierul Mihai Tudose au dat asigurări publice că acest lucru nu este adevărat, atunci cei doi dau dovadă de o iresponsabilitate de neconceput și în mod clar trebuie să demisioneze", afirmă deputatul PNL, într-un comunicat.


Comentează știrea

grigore
31 iulie 2017
o lege pentru toti

Pensiile speciale sa fie desfintate. Marimea pensiei sa fie in functie de contributie. PSD ul trebuie sa ia taurul de coarne .

okila
31 iulie 2017
pensii

politist pensionar la 48 de ani si cu 6000 pensie,pai ce a facut dle a mutat muntii din loc?APLICATI LEGEA CONTRIBUITIVITATII tuturor fara discriminare

jj
31 iulie 2017
jj

doar pt astia din prim plan au fost bani de ochelari smecheri? ce mai robocop.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4637 secunde