MII DE POLIȚIȘTI, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ȘCOLAR

130
MII DE POLIȚIȘTI, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ȘCOLAR - politia1-1567929101.jpg

Articole recomandate

Mâine, 9 septembrie, peste 10.000 de polițiști vor fi în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din toată țara, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

În anul școlar 2018 – 2019, față de anul școlar precedent, numărul infracțiunilor de furt, lovire sau alte violențe a fost în scădere.

De mâine, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. Zilnic, polițiștii vor fi în zona școlilor, la orele la care elevii vin și pleacă de la cursuri, fiind supravegheate traseele lor de deplasare.

Polițiștii de la rutieră aflați în serviciu pe arterele de circulație intens tranzitate și din apropierea unităților de învățământ vor asigura fluența traficului rutier.

Se vor intensifica acțiunile polițiștilor pentru prevenirea absenteismului școlar, pentru a preveni delicvența juvenilă și pentru a combate orice situație ce ar putea duce la victimizarea minorilor.

În anul școlar trecut au fost organizate și desfășurate aproape 19.000 de acțiuni pe aceste linii, în cadrul diferitelor programe, la orele de curs, la ședințe cu părinții și cadrele didactice și întâlniri cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene.

Menționăm că majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91,41%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul în zona adiacentă acestora. În 2018 – 2019, comparativ cu anul școlar precedent, numărul infracțiunilor sesizate în incinta unităților de învățământ a scăzut cu 2,15%, iar cel al infracțiunilor sesizate în zona adiacentă, cu 6,5%.

Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi (al căror număr a scăzut cu 8,34%) și loviri sau alte violențe (în scădere cu 2,22%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Septembrie 2019
Stire din Eveniment : Explozie puternică după o acumulare de gaze
Pagina a fost generata in 0.8079 secunde