Membrii clanului Săceanu, trimiși în judecată de DNA Constanța

1411
Membrii clanului Săceanu, trimiși în judecată de DNA Constanța - dna-1524565965.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților Giunet Suliman, Florin-Gheorghe Țîrdea și Bechir Iașar. Cei trei inculpați sunt acuzați de șantaj în formă continuată, distrugere și înșelăciune. 


Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2014 - 2017, inculpații Suliman Giuniet și Țîrdea Florin-Gheorghe au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sume de bani cuprinse între 200 și 35.000 euro. În același context, inculpatul Țîrdea Florin-Gheorghe a incendiat două mașini ce aparțineau unuia dintre martori. 


Banii respectivi au fost ceruți în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpații Suliman Giuniet și Iașar Bechir, la care fuseseră adăugate dobânzi substanțiale (50% pe săptămână), cu scopul obținerii în mod injust a unor foloase materiale.
În perioada aprilie – iunie 2017, inculpatul Iașar Bechir, împreună cu inculpații Iancu Ion, Marcu Adrian și Luca Nicolae Cosmin, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, au indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 250.000 euro.


În același context, în luna iunie 2017, la solicitarea lui Iașar Bechir, inculpata Didea Elena Cristina, în calitate de funcționar bancar, a accesat date legate de rulajul contului persoanei induse în eroare în condițiile de mai sus, pe care le-a comunicat ulterior primului. Anterior, inculpații Iașar Bechir, Iașar Elvis, Iancu Ion, Marcu Adrian, Luca Nicolae Cosmin și Didea Elena Cristina au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției.


În prezența avocaților, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor (constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la înșelăciune și permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității), au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora (între 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei și 2 ani și 4 luni cu suspendare).


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale, Direcția de Operațiuni Speciale și din cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de Investigații Criminale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9947 secunde