Trafic de droguri în zona școlilor din Constanța și Cernavodă

"Matrix" și "Cobra" au intrat pe fir pentru prinderea dealerilor!

1744

Articole de la același autor

Dealeri care vindeau droguri, adică etnobotanice și cannabis, în preajma școlilor din Constanța și Cernavodă, dar și prin parcuri și alte zone frecventate de adolescenți, au ajuns după gratii. Pentru prinderea lor, au fost realizate peste 100 de dosare penale, fiind infiltrați numeroși agenți sub acoperire, cu nume de cod precum "Matrix" sau "Cobra". 


O amplă grupare de traficanți de droguri, specializată în vânzarea de substanțe cu proprietăți psihoactive (etnobotanice) și droguri de risc (cannabis) a fost destructurată de procurorii DIICOT. Membrii grupării își formaseră o rețea extinsă și bine închegată, ce funcționa în special în preajma școlilor, atât în municipiul Constanța, cât și în Cernavodă, dar și în Penitenciarul Poarta Albă. 


Potrivit datelor din anchetă, suspecții își racolau clienții în zona școlilor 4 și 5 din municipiul Constanța - unde își avea domiciliul unul dintre ei - în zona centrală a municipiului, aproape de Colegiul Pedagogic, de exemplu - dar și prin parcul din Cernavodă și în apropierea Liceului "Axiopolis". Clienții îi găseau din rândul tinerilor, atrăgându-i prin faptul că pliculețele de droguri erau vândute cu 10 lei bucata. În penitenciar, drogurile erau ascunse în haine. 


În 2017, anchetatorii au intrat pe fir. I-au urmărit pe suspecți, au infiltrat în rețea mai mulți agenți sub acoperire - pentru doi dintre ei, după cum arată datele din dosar, au fost folosite numele de cod "Matrix" și "Cobra". După câteva luni de filaj, în iulie anul respectiv, procurorii DIICOT și polițiștii au descins în 42 de percheziții, la domiciliile suspecților din Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. Cu ocazia descinderilor, au găsit peste două kilograme de cannabis și 1.200 de pliculețe autosigilante, cât și 2.200 de euro, 1.700 de dolari și aproape 8.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate trei grindere, un cântar electronic, bijuterii și 2.700 de țigări de contrabandă. 


"Afacerea" era una de familie, au arătat oamenii legii, căci membrii grupării erau rude între ei și își "pasau" clienții între cumnați, soacră și ginere, copii și părinți etc. 


Dealerii au fost duși la închisoare 
După doi ani de judecată, membrii grupării au fost condamnați la închisoare, iar ieri, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța i-au săltat de acasă pe o parte dintre ei, pentru a-i duce la Penitenciarul Poarta Albă, unde urmează să ispășească pedepsele. 


Astfel, Molis S., de 48 de ani, a fost condamnat la patru ani și 10 luni, Iuliana S., de 44 de ani, a fost condamnată la trei ani și două luni, iar Sevghelim S., tot la trei ani și două luni; în același dosar, Romel S., de 51 de ani, a fost condamnat la cinci ani și două luni, iar Florentin M., de 38 de ani, la doi ani de închisoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7276 secunde