Măsuri luate împotriva răspândirii COVID-19, în județul Constanța

318
Măsuri luate împotriva răspândirii COVID-19, în județul Constanța - dd-1585495744.jpg

Articole de la același autor

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină, transmite Prefectura Constanța.

Astfel, de la intrarea în vigoare a celor trei Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. "Tomis" Constanța și polițiștii locali, 991 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 653.785 lei. Dintre acestea, 241 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 181.110 lei, din care 179, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, 1.570 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 451 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. "Tomis" Constanța, polițiști locali constănțeni, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și forțe din cadrul M.Ap.N.

De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 815 forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. "Tomis" Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile.

Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 56 de societăți comerciale și PFA.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 848 de persoane carantinate, respectiv 7.445 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

"Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!", îndeamnă Instituția Prefectului – Județul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5285 secunde