Măsuri fără precedent luate de vecinii maghiari, la granița cu România

213
Măsuri fără precedent luate de vecinii maghiari, la granița cu România - gettyimages9426869781024x781-1559544575.jpg
Membri ai gărzii civile vor fi mobilizați pentru a sprijini misiunea de patrulare a poliției, în scopul apărării graniței Ungariei cu România, în zona Kiszombor și Nagylak, informează MTI.

13 asociații de gardă civilă vor fi mobilizate până pe data de 15 iunie, potrivit lui Istvan Batiz, președintele organizației județene din Csongrad. Alături de polițiști, voluntari vor patrula, între orele 18 și 6 dimineața.

Patrulele vor activa în punctele de trecere a frontierei, în zona Kiszombor, Tiszasziget și Makó, precum și pe malul Mureșului. Vigilență sporită va fi acordată în toate teritoriile în care vor fi alertate "activități de frontieră deosebite, precum și acolo unde se impune reacția imediată a poliției. Începând de sâmbătă și angajații Armatei Ungare participă din nou la activitățile de apărare a graniței.

În decurs de trei luni, două sute de soldați vor fi angrenați, pe schimburi, în apărarea frontierei. În total, o mie de militari îndeplinesc sarcini de susținere la granița ungaro-sârbă, sub coordonarea poliției.", relatează agenția maghiară MTI. Jurnaliști ai publicației G4 atrag atenția asupra faptului că acest tip "de militarizare a vieții publice" inițiate de Budapesta, și-a găsit expresia și în România. Inițiativă legislativă venită din partea UDMR, și "adoptată tacit pe 25 martie de către Senat", prevede înființarea aceluiași tip de unități de voluntari pentru asigurarea ordinii publice, scrie Adevarul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2914 secunde