Măsuri dure după cazul Caracal! Cartele pre-pay doar cu buletin, amenzi mai mari pentru apeluri false la 112

135
Măsuri dure după cazul Caracal! Cartele pre-pay doar cu buletin, amenzi mai mari pentru apeluri false la 112 - 646x4042-1566904774.jpg

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de guvern, că Executivul urmează să adopte un act normativ care va cuprinde mai multe măsuri pentru îmbunătățirea sistemului de urgență 112. Printre măsuri se numără localizarea celor care sună la 112, asocierea fiecărui număr de telefon cu un nume, inclusiv a cartelelor pre-pay, dar și majorarea amenzilor în cazul apelurilor false la 112.


"Am identificat un pachet amplu de măsuri pe care le punem treptat în practică. Aprobăm astăzi un act normativ prin care asigurăm un răspuns cât mai prompt, prin îmbunătățirea modului de localizare a celor care apelează Serviciul unic 112, implementarea rapidă a sistemului AML, care va permite localizarea mult mai precisă a celor care apelează 112. Este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care folosește numărul. Este necesară o insprire a pedepselor pentru cei care apelează abuziv 112. Vom majoră cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei", a declarat Viorica Dăncilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3314 secunde