Mașinile se pot repara, pietonii pot rămâne cu sechele pe toată viața…

234
Mașinile se pot repara, pietonii pot rămâne cu sechele pe toată viața… - pietonitraume17-1571342665.jpg

Articole de la același autor

Caroseria se mai poate repara, viața unui om rămâne distrusă pentru totdeauna. Acesta este mesajul unei campanii de prevenire rutieră lansate de Poliția Română împreună cu Mercury 360, "Traume Ireparabile", ce are drept scop reducerea evenimentelor rutiere produse din cauza neacordării priorității de trecere pietonilor. 


În cadrul campaniei, a fost lansat un clip video, realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere. Tudor și Silvia Voicu sunt două dintre victimele accidentelor rutiere care sunt exemplul cel mai elocvent că un incident poate schimba, într-o secundă, cursul vieții unui om. 


"Conducătorii auto trebuie să conștientizeze că pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care îi expun în cazul unui accident sunt foarte mari. În timp ce mașinile se repară și merg mai departe, de cele mai multe ori, persoanele accidentate suferă traume fizice și psihice greu sau imposibil de depășit", au subliniat reprezentanții Poliției Române. 


În zilele următoare, vor fi lansate în spațiul public o serie de testimoniale video, realizate cu ajutorul Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, în care mai multe victime ale accidentelor rutiere povestesc despre procesul dificil de recuperare și efectele ireversibile ale traumelor suferite.


Menționăm că, în primele nouă luni din 2019, pe teritoriul României au avut loc 464 accidente rutiere cu pietoni, în urma cărora au murit 58 de persoane, iar 412 persoane au fost rănite grav. 


În consecință, polițiștii îi sfătuiesc pe participanții la trafic: "Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități. Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare. Adaptați viteza la condițiile meteo și rutiere, ca să puteți opri în siguranță. Lăsați telefonul mobil și mesajele pentru următoarea staționare. Păstrați o distanță suficientă față de mașina din fața dumneavoastră. Nu staționați în zona trecerii de pietoni ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3023 secunde