Mașinile care poluează, interzise în București. Șoferii din alte orașe ar putea plăti o taxă din 2020

205
Mașinile care poluează, interzise în București. Șoferii din alte orașe ar putea plăti o taxă din 2020 - masinipolueazainterzisebucuresti-1565774547.jpg
Primarul General al Capitalei a anunțat, miercuri, punerea în dezbatere a unui proiect de hotărâre, care ar urma să intre în vigoare din 2020 și care prevede interzicerea autoturismelor non Euro, Euro 1 și Euro 2 în centru Bucureștiului. De asemenea, șoferii mașinilor care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor plăti o taxă (vinietă) pentru a tranzita orașul. Prețul acesteia va fi de 1900 de lei anual, scrie digi24.ro

Astfel, conform proiectului inițiat de Gabriela Firea, pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state care tranzitează Capitala, prețul vinietei electronice Oxigen-B va fi de 10 lei pe zi, sau de 1900 de lei anual.

Autoturismele care au normă de poluare non Euro, Euro 1 sau Euro 2 vor fi complet interzise în centrul Bucureștiului. Zona ar putea fi Piața Victoriei, Ștefan cel Mare, Șincai, bd. Libertății, strada Presei, str. Mihai Eminescu, bd. Nerva Traian, Calea Șerban Vodă, Cale 13 Septembrie, str. Izvor și alte câteva străzi.

Pentru autovehiculele care au normă de poluare Euro 3, accesul în centrul orașului va fi permis numai după achiziționarea unei viniete electronice în valoare de 75 lei/lună sau 900 de lei pe an.

Mașinile care au normă de poluare Euro 3,4,5 și 6 și hibrid sau electrice au acces pe toate drumurile din București.

De la plata vinietei sunt exceptate autovehiculele care aparțin serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

Amenda pentru cei care nu respectă prevederile este de la 1500 de lei la 2000 de lei.

Proiectul ar urma să fie supus votului Consiliului General al Capitalei în luna septembrie, iar dacă va fi adoptat va intra în vigoare din ianuarie 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9499 secunde