Mascații salvează ostatici și recuperează substanțe radioactive / GALERIE FOTO

124

Articole recomandate

Ieri s-a dat startul primei etape a celei de-a patra ediții a Cupei Structurilor Speciale de Intervenție, desfășurate la București. Evenimentul este organizat de Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române și s-au înscris 47 de echipe, formate din luptători ai structurilor de intervenție din cadrul Poliției Române, Jandarmeriei Române și Serviciului Român de Informații. La cupă participă și luptătorii mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Constanța.

În prima zi de concurs, participanții au avut de trecut diferite probe de îndemânare, de depășit obstacole, în condiții de dificultate sporită, trebuind să facă față unor situații ce implică concentrare și efort fizic intens.

Probele de anduranță și tactica specifică de intervenție s-au desfășurat atât pe uscat, cât și pe apă, participanții simulând modalități de intervenție în situații de urgență (cercetare, căutare, salvare, transportul accidentaților, recuperarea unor obiecte), înot aplicativ (recuperarea unor obiecte de pe luciul apei, executarea de trageri cu arme de foc în ținte aflate pe apă).

Astfel, au efectuat simulări a unor situații reale, pe parcursul cărora, luptătorii au avut misiunea de a transporta ostatici în teren accidentat sau de a recupera substanțe radioactive și de a le depozita în perimetre de siguranță.

Totodată, luptătorii au avut de parcurs, contra cronometru, trasee tactice, costând în traversarea unor poduri improvizate la înălțime, executând și coborâri în rapel pe frânghii.

Astăzi, competiția va continua cu noi probe de anduranță și trageri cu muniție de război, în poligonul de antrenament din Băneasa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4094 secunde