Marinarii, buni doar pentru plata impozitelor? "Suntem conduși de toți naufragiații societății!"

5151
25
Marinarii, buni doar pentru plata impozitelor?
"Cuget Liber" a prezentat, într-o ediție anterioară, un articol referitor la situația cadeției, mulți dintre viitorii marinari riscându-și viața pe coșciugele plutitoare pentru a parcurge această perioadă de stagiu obligatorie. 
Articolul a generat un val de comentarii, iar pentru ediția de astăzi, am selectat câteva opinii. 
În prima dintre ele, un cititor propune ca statul român să se implice în această problemă și să construiască, într-un șantier din țară, măcar o navă pe care studenții și absolvenții să își poată face practica. Mihai, pentru că așa s-a semnat cititorul respectiv, merge chiar mai departe, spunând că, în schimbul a 1-2 nave-școală, statul să ofere chiar… Cazinoul din Constanța. 


"Problema nu se va rezolva fără ajutorul statului și a unui guvern care promite achiziționarea a trei submarine în loc să promită pentru început doar unul și să construiască o navă care să ofere posibilitatea executării stagiului de către cadeți. Încă mai avem șantiere navale, care ar putea construi o navă cu caracteristici specifice - să fie o navă și de transport mărfuri, și pasageri, așa cum era odată nava «Ardealul». Executând diferite transporturi de mărfuri și persoane cel puțin în Marea Neagră și Mediterana, amortizarea s-ar face repede, având în plus avantajul că va rezolva problema cadeților. 


Mergem până acolo încât cei în drept ar putea oferi Cazinoul - care nu mai are zile multe - în schimbul unei nave de genul arătat mai sus, sau chiar două. Chiar și școlile navale ar putea colabora, înființând o societate pe acțiuni care să cumpere o astfel de navă, acțiunile fiind achiziționate de personalul institutelor navale, studenți și oricare alte persoane. 


De ce în România doar militarii din aviație, marină sau alte arme speciale pot avea propriile mijloacele de pregătire, iar tinerii noștri viitori lupi de mare nu? Și așa cum au fost trimiși piloții militari să se instruiască luni de zile pe avioanele F16, nu s-ar duce toți absolvenții într-o țară cu flota comercială dezvoltată și unde cadeții să facă practică cu ajutorul financiar al statului, pe baza unor contracte în care ar stipula și obligația ca, după brevetare și începerea activității, beneficiarii să achite o parte din cheltuielile făcute de stat, în loc să plătească unor epave ca să-și facă stagiul. Statului îi place ca muncitorii căpșunari să aducă valuta în țară, dar stă la pândă să impoziteze veniturile marinarilor care și-au format cariera pe banii lor. De ce? Fiindcă România este condusă de către toți naufragiații societății", a scris Mihai. 


Nu toți cititorii-comentatori, marea majoritate marinari, au fost de acord cu punctul său de vedere. 


Vasile Plapan, spre exemplu, îi reamintește lui Mihai faptul că, de-a lungul timpului, România a avut astfel de nave. 


"Nava «Neptun», cu magazii de marfă și punte de comandă pentru cadeți, a fost dată UMC-ului și a fost apoi vândută. Exploatarea a fost nerentabilă. Astăzi, abia se mai țin unele companii, altele dau faliment. Mai este o navă dată la Academia Navală (parcă «Dej»), care zace la cheu", a punctat Vasile Plapan


XXX 


Iată alte opinii exprimate de marinari, vizavi de tinerii absolvenți care, fără prea multe soluții în ceea ce privește efectuarea cadeției, acceptă orice condiții, lucrând de multe ori fără salariu și punându-și în pericol sănătatea și chiar viața. 


"Asta o spunem noi, cei care avem experiență și am trecut prin toate. Nu așa gândesc și cei care acum vin din urmă și vor să facă o carieră. Ei sunt gata să facă orice pentru a-și realiza visele fără să gândească... poate așa am fost și noi cândva... dar există alte soluții? Dacă da, care?" - Cătălin Neagu 


"Cu toții am plecat unde am apucat, pentru că, realist vorbind, România nu are flotă, deci cum ajută statul român cadeții? În fine, din gură toți parlamentarii sau toate persoanele care au putere de decizie țipă, dar practic nimeni nu face nimic" - George Tălvan 


"Cine trebuia și avea putere și resurse nu a făcut-o. Atunci ce vă mai miră, dragi colegi. Nimeni, dar nimeni nu a mișcat un deget, suntem buni numai de muls, să aducem bani la buget. Uitați-vă la italieni, la sindicatul filipinezilor și exemplele pot continua. E un subiect vast de dezbătut" - Ion Barbu 




Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Extraordinar
21 februarie 2018
Unde e articolul

Super redactor a facut un articol din comentariile care iau convenit am trăit sa o.vad si pasta la.muget jale a-ti ajuns tot asa spre desfiintare

Cristian
21 februarie 2018
Sigur că da...

... să ne dea statul, să ne ofere statul, să ne facă statul... Hai să fim serioși... Sunt ani buni de când în shoppingul mondial se duce o luptă cruntă pentru supraviețuire. Pe piața navlurilor s-a ajuns în unele situații în care s-au preferat să se meargă în pierdere doar pentru a nu pierde liniile. O navă școală ar fi din start o navă care ar merge în pierdere. Într-o economie de piață, concurențială, cine își poate asuma pierderi ? Statul ? De ce ar face-o ? Pentru "impozite" așa cum sugerează titlul ? Hai să fim serioși... Care "impozite" ? Dar, 2. Problema lipsei locurilor pentru cadeți la companiile străine "de top" are însă o componentă despre care văd că nu vorbește nimeni : calitatea din ce în ce mai slabă a absolvenților. Personal cunosc câțiva absolvenți (cu note mari) ai UMC S.R.L. pe care n-aș avea încredere să-i las nici să se dea cu hidrobicicletele în portul Tomis.

Cristian
21 februarie 2018
Și, na...

... dacă tot se dorește un răspuns documentat, ar fi interesant să se obțină un punct de vedere de la ANM care, într-adevăr, are în proprietate nava Albatros, fostul Dej. Navă care nu s-a mai mișcat de la cheu de vreo 10 anișori, dacă nu mă înșel...

Falsa problema
21 februarie 2018
Discutii fara fond

Deja sunt nave fara personal uman la bord. Au reusit sa le coordoneze foarte bine si acesta e viitorul shippingului. Din pacate, este o meserie pe cale de disparitie.

Cristian
21 februarie 2018
Nice try... :)

Păi, domnu' Mihalache... dacă tot vrem să nu moară caii când vor câinii, caii ăia ar trebui să depună în picuț de efort și să-și miște augustele fundulețe de pe scaunele ergonomice de prin redacție. Eu știu că-i iarnă și că-i friguleț afară dar, deh... Cât despre exemple, dramul de bun simț rămas nealterat de vremuri, nu-mi permite să fac publice nume. Aș face-o, totuși, dacă aș ști că asta ar rezolva ceva. Însă "cancerul" e deja mult prea întins. Metaforic, vorbim de metastaze. Cam că în tot învățământul românesc, dealtfel.

Mircea
21 februarie 2018
Statul

"Să ne dea statul, să ne facă statul... " doar pentru ca ne-am nascut aici, avem doar drepturi si cerințe. Indatoriri, obligatii... Ce-s alea? Niciodata "Să fac eu, Gheorghe. Să dau eu, Ion... ".

Cristian
21 februarie 2018
...

Vă felicit dacă măcar 30% din cele afirmate au acoperire în realitate. Și vă doresc succes. Din păcate, va fi cam dificil. Cu 4-5 "nume"/redacție, cu salarii la limita subzistenței, chestia aia cu "a 4-a putere în stat" rămâne doar un nefericit clișeu.

tita
21 februarie 2018
aberatii

ca de obicei mihalache ziarist are propuneri fanteziste fara nici o legatura cu realitatea . cite din ideeile lui prezentate aici s-au discutat cel putin 2 zile ? va mai amintiti propunerea cu darea spre folosinta a caselor parasite de la sate familiilor nevoiase ?ha ha ! a fost monument de prostie . daca este asa preocupat de soarta cadetilor de ce nu vorbeste cu stapinul lui ca are nave destule .

student
21 februarie 2018
ptr Sorin Mihalache

Domnule jurnalist sa sti ca te fut in gura pe tine si pe toata familia ta aia bine pregatita . Iar cadetilor le urez vant din pupa si mult succes.

sjmecher lup de mre
21 februarie 2018
bateti campii

Va spun din tot sufletul dragii mei ca am ramas surprins cand am citit aberatiile din acest articol. Intamplator, am facut parte din ultima generatie care a iesit cu nava Neptun.... si cam atat. In lumea in care traim se aplica principiul 'se descurca cine poate'.... Piata incepe s fie saturata cu navigatori....tinerii studenti au sanse foarte mici sa gaseasca companii care sa ii angajeze....iar despre guvern....hahahhha.....pai cate guverne ati vazut dvs care au facut ceva ptr marinari

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Stire din Social : Un nou ghișeu SPIT,  la Constanța
Pagina a fost generata in 1.2976 secunde