Maria Ciobanu, aniversata zilei. Iată câți ani împlinește

243
Maria Ciobanu, aniversata zilei. Iată câți ani împlinește - mariaciobanu-1535965279.jpg

Articole de la același autor

Renumita cântăreață de muzică populară Maria Ciobanu împlinește, astăzi, 81 de ani. La ora actuală, repertoriul său cuprinde peste 500 de piese înregistrate pe discuri, la radio și TV: "Lie ciocârlie", "Aurelu’ mamii", "Vântul de vară mă bate", "Lângă poartă am un tei", "Cei mai frumoși ani ai mei", "Ce n-aș da să mai fiu mică", "Roata mare" ș.a. 


Ea a fost distinsă de două ori cu "Discul de Aur", iar în urmă cu 14 ani, președintele României, Ion Iliescu i-a conferit artistei Maria Ciobanu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D - "Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului". Pe 4 iunie 2008, Mariei Ciobanu i-a fost conferit și gradul de ambasador al României la ONU.


În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, artista a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Cavaler cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 29 Iulie 2018
Stire din Sport : Mircea Lucescu, aniversatul zilei!
Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Stela Enache, aniversata zilei!
Pagina a fost generata in 0.355 secunde