Marele dosar EADS a fost clasat de procurorii DNA! Mai mulți foști miniștri erau vizați în anchetă

163
Marele dosar EADS a fost clasat de procurorii DNA! Mai mulți foști miniștri erau vizați în anchetă - eadsepa-1545989366.jpg

Articole recomandate

Procurorii DNA au anunțat, într-un răspuns pentru site-ul G4Media.ro, că au clasat dosarul EADS, la începutul lunii noiembrie. În acest dosar, care viza contractul pentru securizarea frontierelor, în valoare de 750 de milioane de euro, erau vizați, printre alții, foștii miniștri Marian Săniuță, Vasile Blaga și Dan Nica.

Astfel, în urma clasării dosarului, foștii miniștri Marian Săniuță, Vasile Blaga și Dan Nica scapă de urmărirea penală. Potrivit G4Media.ro, în dosar mai erau vizate și și firmele care au oferit consultanță EADS printre care Fujitsu Siemens Computers a lui Claudiu Florică, Profinet a lui Dinu Pescariu, compania Midocar Consulting, dar și casa de avocatură Boștină și asociații sau firma lui Cătălin Harnagea, fostul șef al SIE de pe vremea CDR și a lui Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, au scăpat de răspunderea penală. 


Dosarul viza contractul de aproape 1 miliard de euro pe care grupul franco-german EADS l-a semnat în anul 2004 cu Ministerul de Interne, pentru securizarea frontierelor, întrucât România dorea să intre în Uniunea Europeană și întărirea granițelor era o condiție.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4512 secunde