MApN va cumpăra trei sisteme de rachete Himars. Costul - 1,5 miliarde de euro

1150
MApN va cumpăra trei sisteme de rachete Himars. Costul - 1,5 miliarde de euro - mapn-1518716295.jpg

Articole de la același autor

Armata Română va achiziționa trei sisteme de rachete sol-sol cu bătaie mare de tip Himars, fiecare cu câte 18 instalații de lansare, costul total al programului fiind de circa 1,5 miliarde de euro cu TVA, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern și care va trebui adoptat în Parlament. 


Sistemele Himars, printre cele mai avansate din lume, sunt în dotarea forțelor armate ale Statelor Unite și ale altor câțiva aliați și pot lovi ținte terestre de suprafață sau punctuale până la 300 de km, folosind muniții inteligente ghidate prin GPS și prin sistem inerțial. 


Potrivit textului expunerii de motive, Armata a ales sistemul lansator multiplu de rachete cu bătaie mare de tip Himars pentru că este "singurul sistem lansator multiplu de rachete din NATO care poate lovi ținte până la 300 de km, cu posibilitatea de creștere a razei în viitor". Totodată, sistemul Himars este "interoperabil cu echipamentele țărilor NATO" și "este un sistem care și-a dovedit maturitatea operațională în conflicte reale". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Februarie 2018
Stire din Actual : Adio glume în armată!
Pagina a fost generata in 0.5684 secunde