MApN: România va trimite până la 50 de soldați să lupte contra Statului Islamic

159
MApN: România va trimite până la 50 de soldați să lupte contra Statului Islamic - armataangajari-1469173734.jpg

Articole recomandate

Un număr de până la 50 de militari români vor participa, anul acesta, la Coaliția Globală anti-ISIS, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN), după reuniunea miniștrilor Apărării și de Externe, care a avut loc la Washington, potrivit News.ro.

"România va participa în anul 2016, la demersurile Coaliției Globale, cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităților de instruire și consiliere a forțelor de securitate irakiene", potrivit MApN.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a participat, miercuri și joi, la Washington, D.C., la Reuniunea țărilor contributoare la Coaliția Globală anti-ISIS, la nivelul miniștrilor apărării și de externe, condusă de Statele Unite ale Americii.

Pe agenda de discuții au fost subiecte referitoare la stadiul și perspectivele campaniei împotriva amenințărilor teroriste din partea ISIL/DAESH, care afectează securitatea din regiunea extinsă a Orientului Apropiat și Africii de Nord și, implicit, securitatea și prosperitatea internațională.  



Statele Unite și aliații lor din cadrul coaliției împotriva grupării Statul Islamic s-au angajat, miercuri, să zdrobească "tumora" jihadistă în Siria și în Irak și să combată "metastazele" atacurilor islamiste din lume. Condusă de către Statele Unite, coaliția a efectuat în doi ani aproximativ 14.000 de atacuri aeriene în Siria și Irak.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Martie 2016
Stire din Eveniment : MApN, în vizită la NATO
Pagina a fost generata in 0.4242 secunde