MApN lansează "Tabăra de vară pentru cercetași" Predeal 2014

312
MApN lansează

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale a lansat, ieri, concursul național de selecție pentru participarea elevilor din învățământul gimnazial și liceal din România la cea de-a opta ediție a taberei de vară pentru cercetași "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!". 


Ediția din acest an se va desfășura în perioada 27 iulie - 3 august, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre. La tabără se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfășurării concursului, în clasele VI-VII și IX-XI. Programul taberei va cuprinde activități aplicativ - militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice. 


Concursul de selecție cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și UE. În prima etapă (26 martie - 20 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (21 aprilie - 11 mai), echipele care au răspuns corect la cel puțin 15 întrebări ale primei etape se califică, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări. 


În perioada 12 - 18 mai, juriul concursului va evalua răspunsurile trimise de echipele calificate în cea de-a doua etapă, 21 dintre acestea (primele 10 echipe din învățământul gimnazial și primele 11 echipe din învățământul liceal) urmând să participe la tabăra de pregătire.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5055 secunde