MAI: 17 sesizări de posibile probleme privind procesul electoral; 5 nu se confirmă

150
MAI: 17 sesizări de posibile probleme privind procesul electoral; 5 nu se confirmă - vot012bogdan-1574596806.jpg

Articole recomandate

Un număr de 17 sesizări de posibile probleme în legătură cu procesul electoral au fost înregistrate până în acest moment, însă din verificări a rezultat că cinci dintre acestea nu se confirmă, a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"Au fost aplicate trei avertismente pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112 și pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare. Cele mai multe incidente au fost semnalate în județele Dâmbovița - 4, Dolj - 4 și București - 3", a declarat Dajbog.

Ea a informat că la o secție de votare din Dolj procesul de votare este întrerupt ca urmare a decesului unui cetățean în vârstă de peste 70 de ani cu probleme medicale.

Monica Dajbog a adăugat că în județele Dâmbovița și Bistrița-Năsăud au fost înregistrate sesizări care făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă în urma verificărilor efectuate nu s-au confirmat.

"Vicepreședintele unei secții de votare din Municipiul Brăila a sesizat faptul că președintele secției de votare a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Polițiștii fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare", a spus oficialul MAI.

De asemenea, au fost raportate mai multe cazuri medicale - în Capitală, două femei au căzut în secțiile de votare și au fost transportate la Spitalul Universitar, iar în județul Ilfov unui bărbat de 85 de ani i s-a făcut rău în secția de votare, fiind chemată ambulanța, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

"La o secție din județul Bihor, unui membru al unui birou electoral care este diabetic i s-a făcut rău, fiind transportat la o unitate medicală. La mai multe secții de votare din Timiș au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis de urgență un generator", a afirmat Dajbog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde