MAE, prima reacție după apariția informației că un român ar fi suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova

417
MAE, prima reacție după apariția informației că un român ar fi suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova - 103507723x2700x467-1539089217.jpg

Articole recomandate

Suspectul reținut de autoritățile bulgare în cazul uciderii ziaristei bulgare Viktoria Marinova ar fi un "român cu cetățenie ucraineană", scrie presa locală. MAE precizează, cu privire la informațiile conform cărora un român ar fi suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova, că până la acest moment autoritățile bulgare nu au notificat Ambasada României la Sofia și că nu există nici o cerere de asistență consulară cu privire la un astfel de caz, scrie romaniatv.net



"Ambasada României în Republica Bulgaria are în atenție cazul semnalat și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la identitatea și cetățenia persoanei în cauză. Până la acest moment, misiunea diplomatică nu a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la reținerea/arestarea unui cetățean român sub astfel de acuzații și nici nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la un astfel de caz", anunță MAE.

Ambasada României la Sofia menține cazul în atenție și este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor, dacă situația o va impune.

O persoană cu cetățenie română, dar cu pașaport moldovenesc, a fost reținută în cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova, anunță postul național de radio bulgar, care precizează că informația nu a fost confirmată încă.

Postul de radio a anunțat că o persoană a fost reținută în legătură cu uciderea jurnalistei.

O altă informație, neconfirmată încă, este aceea că persoana reținută este cetățean român și că avea pașaport moldovenesc.

Victoria Marinova, prezentatoare TV și director administrativ la postul regional TVN, a fost violată și ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunțat duminică poliția bulgară.

Marinova, care avea 30 de ani, ar fi fost violată, bătută și strangulată. Cadavrul său a fost găsit de un trecător, sâmbătă după-amiază, și seara a fost identificat de familia femeii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5088 secunde