MAE condamnă atacarea unor nave civile în Orientul Mijlociu

185
MAE condamnă atacarea unor nave civile în Orientul Mijlociu - mae14490697801464858732-1560615247.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe condamnă, 'în termenii cei mai categorici', atacarea unor nave civile în Orientul Mijlociu și își exprimă profunda îngrijorare față de atacurile produse în 12 mai și 13 iunie împotriva unor nave destinate transportului de țiței și produselor petroliere, precum și a unei ambarcațiuni de mărfuri.

"Aceste acțiuni repetate pun în pericol siguranța navigației în Golf și Marea Omanului și, pe fondul tensiunilor deja existente în regiune, pot conduce la destabilizarea semnificativă a securității în zonă, cu efecte inclusiv asupra economiei la nivel mondial. Ministerul Afacerilor Externe consideră că nu există nicio justificare pentru respectivele acțiuni și condamnă în termenii cei mai categorici atacarea unor nave civile aflate sub pavilionul a diverse țări. Pe această cale, Ministerul Afacerilor Externe consideră imperios necesară menținerea libertății navigației în apele internaționale și respectarea legislației internaționale în domeniu", se arată într-un comunicat al MAE transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Echipajele a două petroliere au fost evacuate, joi, de pe vasele lor în flăcări în Golful Oman, după ce petrolierele au fost ținta unui atac, potrivit armatorului japonez al uneia din nave.

Acest incident, al doilea într-o lună în zona Golfului, o cale maritimă strategică, survine într-un moment de tensiune crescută între Teheran și Washington, care a acuzat Iranul că s-ar fi aflat în spatele primului incident din luna mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.986 secunde