Ludovic Orban: "Nu există riscul unei penurii de alimente"

182
Ludovic Orban:

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a făcut, duminică, apel la populație să nu se aprovizioneze peste necesitățile normale, potrivit Agerpres. "Nu trebuie să vă aprovizionați peste necesitățile normale, nu există riscul (...) unei penurii de anumite categorii alimentare", a transmis Orban, în cadrul unei conferințe de presă online. El a precizat însă că achizițiile peste nevoile normale îi pot lipsi pe alți cetățeni de produsele respective.

Orban a declarat că Guvernul va folosi capacitatea deplină de exercițiu, recăpătată odată cu învestirea în Parlament, pentru a continua măsurile care se impun "pentru a reduce cât mai mult posibilitatea infectării cetățenilor români cu COVID-19". "Odată cu votul de învestitură prin care Guvernul și-a recăpătat toate atribuțiile, avem posibilitatea să emitem acte normative cu valoare de lege, ordonanțe de urgență și alte categorii de acte normative, de asemenea suntem în deplină capacitate de exercițiu și vom folosi această capacitate de exercițiu pentru a continua măsurile care se impun pentru a reduce cât mai mult posibilitatea infectării cetățenilor români cu COVID-19 ", a precizat Ludovic Orban.

El a cerut, totodată, o atitudine responsabilă din partea cetățenilor români și respectarea măsurilor impuse de autorități, affirmând că cea mai bună dovadă privind eficiența măsurilor luate de autorități o reprezintă numărul "relativ mic" de cazuri de coronavirus diagnosticate în România. "Faptul că în România răspândirea virusului s-a realizat mult mai încet, iar numărul de cazuri diagnosticate e încă relativ mic e cea mai bună dovadă că toate măsurile pe care le-am luat au fost eficiente", a declarat Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7994 secunde