Lucian Pintilie, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

148
Lucian Pintilie, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu - 646x404-1526741625.jpg

Articole recomandate

Lucian Pintilie a fost înmormântat, sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu, după o ceremonie la care au participat familia, prietenii, personalități din lumea teatrală și a filmului precum Marie-France Ionesco, Victor Rebengiuc, Andrei Șerban, Ion Caramitru, Mariana Mihuț, George Mihăiță, Stere Gulea.


De asemenea, au fost prezenți regizorii Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu,Tudor Giurgiu.


După slujba de la capela cimitirului, Victor Rebengiuc și Ion Caramitru au susținut scurte discursuri, înainte ca apropiații să-și ia rămas bun de la marele regizor.

"A fost unul dintre regizorii care a fost interzis,a fost ostracizat, pus la index pe nedrept",a subliniat Victor Rebengiuc, remarcând că nimeni din Ministerul Culturii și Identității Naționale nu a fost prezent la înmormântarea unuia dintre cei mai mari regizori români.

"Pintilie a fost un mare talent, avea o forță rar întâlnită. Nedreptatea care i se făcuse a fost de-a dreptul scandaloasă. Nu puteai să-l pui pe Pintilie la zid, doar fiindcă arăta cum nu se poate mai bine toată mizeria din jurul nostru și jocurile politice murdare (...)În calitate de regizor, Pintilie știa să ne conducă, să ne incite, să ne umilească, pentru ca apoi să ne ridice iarăși în slăvi. A fost o personalitate absolut fascinantă. La revedere, Lucian", a mai afirmat actorul.

Vă reamintim că, Lucian Pintilie a murit, la vârsta de 84 de ani, miercuri seară, la Spitalul Elias.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9676 secunde