Lovitură de teatru în "dosarul Berbeceanu". Miza e uriașă

426
Lovitură de teatru în

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, astăzi, suspendarea judecării dosarului în care Traian Berbeceanu, fost comisar-șef al BCCO Alba Iulia, a fost achitat în primă instanță pentru mai multe fapte de corupție, fiind sesizată Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) privind aplicarea deciziei CCR de rejudecare a unor dosare de corupție.

Judecătorii români vor trimite la CJUE patru întrebări, prin care doresc să afle dacă deciziile Curții Constituționale (care este un organ exterior puterii judecătorești) privind modalitatea de compunere a completurilor de judecată ar trebui aplicate atunci când sunt anulate decizii în dosarele de fraude pe fonduri europene.

De asemenea, magistrații români doresc să afle dacă tratatele și deciziile UE se opun adoptării unei decizii de către Curtea Constituțională privind compunerea completurilor de judecată.

XXX

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanță pentru mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă și a fost atacată de procurori.

În schimb, Ioan Mureșan (fost procuror șef al DIICOT Alba) și Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeași structură) au fost condamnați la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceștia sunt acuzați că au săvârșit mai multe nereguli în anchetarea polițistului Traian Berbeceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.556 secunde