LIVIU DRAGNEA, TREI ANI ȘI ȘASE LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, ÎN DOSARUL ANGAJĂRILOR FICTIVE!

19789
LIVIU DRAGNEA, TREI ANI ȘI ȘASE LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, ÎN DOSARUL ANGAJĂRILOR FICTIVE! - dragnea640x400-1529593589.jpg

Articole recomandate

UPDATE 2 - Decizia magistraților: 


  • LIVIU DRAGNEA, TREI ANI ȘI ȘASE LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE. 
  • Fosta șefă DGASPC, Alesu Floarea, unanimitate, abuz în serviciu: 1 an si 6 luni. Anulează condamnarea cu suspendare într-un alt dosar și va executa 3 ani de închisoare și un spor de 7 luni. Condamnarea: 3 ani, 7 luni și 20 de zile
  • Fostul director executiv al DGASPC Teleorman, Milos Rodica: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizie dată în majoritate.
  • Fostul director executiv-adjunct de la DGSAPS Teleorman, Olguța Șefu: 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Fostul șef de serviciu DGASPC Teleorman, Ionel Marineci, 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea: amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei, cu încetarea procesului penal. Bombonica Prodana și-a achitat partea de prejudiciu, iar procurorii ceruseră suspendarea procesului.
  • Fostul șef de serviciu DGASPC Teleorman, Valentina Marica: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu
  • Fost șef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Claudiu Balaban: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire: 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizie dată cu majoritate. Cu opinie separată în sensul achitării pentru abuz în serviciu și circumstanțe atenuante pentru fals intelectual.
  • Fost șef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Gheorghe Nicușor: 3 ani de închisoare pentru fals intelectual, 1 an de închisoare pentru abuz în serviciu. După contopirea pedepselor: 1 an de închisoare cu suspendare.
  • Anisia Niculina Stoica, una dintre secretarele PSD angajate la DGASPC Teleorman care a recunoscut acuzațiile: decizie în unanimitate - 3 luni de închisoare pentru complicitate la fals, în majoritate - 1 an de închisoare pentru complicitate la abuz. După contopire: 1 an de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru complicitate la abuz în serviciU
  • Fostă secretară PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu: 2 ani de închisoare cu suspendare


UPDATE 1
- Judecătorii au încheiat deliberările în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia va fi anunțată din moment în moment.

XXX


Judecătorii anunță acum concluzia la care au ajuns în procesul angajărilor fictive. Procurorii îl acuză că pe vremea când era președintele Consiliului Județean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecția Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraților să îl pedepsească dur, cu șapte ani și jumătate de închisoare. Paguba adusă statului este puțin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzația care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracțiune doar de la 200.000 de euro în sus.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au amânat deja de trei ori decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, în care DNA a cerut condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu și o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru instigare la fals intelectual.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1973 secunde