Lista sponsorizărilor! Cine și câți bani a dat la ISU "Dobrogea"

633
Lista sponsorizărilor! Cine și câți bani a dat la ISU

Articole de la același autor

După incendiul devastator de la Clubul Colectiv, în care și-au pierdut viața 63 de tineri, mai multe nereguli privind activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență au ieșit la iveală. 


Patronii clubului și doi pompieri au ajuns în spatele gratiilor. Cei doi militari sunt acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Ei nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși știau că acel club funcționează fără a deține autorizație de securitate la incendiu. 


În motivarea Tribunalului Militar, magistrații au menționat că sponsorizările pe care le primește ISU sunt la o scară largă. 


"Este greu de imaginat cum un agent economic care sponsorizează masiv ISU va putea fi controlat cu obiectivitate de inspectori aparținând acestei instituții masiv sponsorizate și eventual sancționat drastic de aceștia. Practica încetățenită ca organele de control să devină prestatori de servicii pentru cei controlați, practică existentă la scară largă la diferite instituții de control, nu putea să nu fie în atenția șefilor ierarhici ai celor doi inculpați", se arată, potrivit unor surse, în motivarea Tribunalului Militar. 


Premierul Dacian Cioloș a menționat că această practică este un derapaj și că va lua măsuri. 


"Cred că astfel de derapaje există nu doar la ISU, probabil și în alte instituții. Am avut deja discuții cu miniștrii legat de transparență și integritate și vă asigur că nu o să ezit și am vorbit și cu miniștrii să ia deciziile pe care le consideră de cuviință ca să nu mai avem astfel de cazuri în instituțiile publice", a spus premierul Dacian Cioloș. 


Inspectoratul pentru Situații de Urgență a făcut publică lista sponsorizărilor de anul trecut. Potrivit documentului, în capul listei se află ISU Suceava, care a primit sponsorizări de peste 226.000 de lei. La o distanță de câteva mii de lei se situează ISU Timiș, Buzău și IGSU, iar la finalul listei se află ISU Harghita și Galați, care au primit sponsorizări de 900 de lei. 


Combinezoane și aer condiționat 
ISU Constanța nu a primit nici mai mult, nici mai puțin de 57.400 de lei. 


"Lafarge Ciment a donat ciment în valoare de 4.668,64 de lei, Fundația pentru SMURD - 150 de combinezoane și 150 de șepci în valoare de 47.986,14 lei, Blumenfield SRL a donat Harta Portului Constanța - 600 de lei, IPA Regiunea 3 Constanța - saltea - 1.095 de lei, IPA Regiunea 3 Constanța - fereastră PVC - 1.450 de lei, IPA Regiunea 2 Constanța - aparat de spălat cu presiune și un aparat pneumatic - 401,70 de lei, persoana fizică - un aer condiționat - 700 de lei, persoana fizică - material de resort IT&C - 200 de lei, persoana fizică - material de resort IT&C - 300 de lei", se arată în document. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Explozie la Mihail Kogălniceanu
Vineri, 01 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : INCENDIU ÎN CONSTANȚA. TREI VICTIME
Pagina a fost generata in 0.4016 secunde