"Liniuțe" pe bulevardele Constanței! Rutiera iese la "atac" cu radarele!

1382

Articole de la același autor

Motoare turate, în miez de noapte, și "liniuțe" pe șosea prin care se întrec șoferi teribiliști care-și pun în pericol viața lor cât și a celorlalți participanți la trafic. Constănțenii reclamă că bulevardele principale din oraș, Tomis și Alexandru Lăpușneanu devin, pe timpul nopții, piste de întreceri auto!


Șoferii teribiliști dau dintotdeauna bătăi de cap polițiștilor de la Rutieră. Fie pentru că vor să-și "arate mușchii", demonstrând capacitățile mașinii, fie din alte motive, se găsesc destui constănțeni care să apese accelerația până la podea, făcând "liniuțe". Și, în general, aceștia caută zone care să le permită aceste întreceri. În trecut, constănțenii din zona Poarta 1 trimiteau aproape zilnic sesizări cu privire la acest fenomen. În prezent, aceste reclamații le fac constănțenii care locuiesc pe Bulevardul Tomis și Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. "Au reapărut liniuțele. Se iau la întrecere pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, între Dacia și Oxford. Noapte de noapte, auzim motoarele turate", a reclamat o constănțeancă ce locuiește în zona respectivă. Dar fenomenul este sesizat și de cei care stau în zona Sălii Sporturilor, cât și de cei din județ, în special în Ovidiu și Valu lui Traian, și solicită oamenilor legii luarea de măsuri. 


La pândă cu radarele de pe mașinile neinscripționate 
Comisarul șef Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța, a subliniat că structura pe care o conduce nu are suficiente autoturisme și nici personal încât să fie prezent pe stradă în toate punctele nevralgice. Dar, pentru descurajarea fenomenului, sunt realizate, în special în sfârșiturile de săptămână, pânde cu mașinile cu radar. Bineînțeles, cu autoturismele neinscripționate, pentru a nu le da de veste teribiliștilor că sunt în zonă! 


"De exemplu, sâmbătă noaptea, (1 spre 2 februarie) au fost prezenți pe străzi cu radarele neinscripționate și am reținut 11 permise. Veți auzi motoare turate atunci când fie nu este nicio mașină de poliție în zonă, fie suntem prezenți cu un radar neinscripționat, ceea ce înseamnă că la capătul segmentului de drum sigur este o mașină inscripționată", a arătat comisarul șef Sobaru. 


Pe de altă parte, a arătat șeful polițiștilor rutieriști, se realizează și prevenție. "Orice mașină de poliție care iese pe poarta instituției face prevenție, pentru că știm cu toții că orice participant la trafic încetinește când vede mașina de poliție. Dar uneori nu este de ajuns, pentru că după ce mașina de poliție a virat prima la dreapta, gradul de disciplină a scăzut", a afirmat Ciprian Sobaru. 


"Aștept să fie reintroduse radarele fixe!"
Pentru perioada următoare, polițiștii rutieriști au în plan relocarea aparatelor radar din dotare pe noi autoturisme. "Facem schimbul de generații la mașini. Luăm radarele care încă funcționează și le mutăm pe alte mașini", a arătat comisarul șef Sobaru. În felul acesta, oamenii legii vor să se asigure că nici mașinile neinscripționate dotate cu radar nu vor mai putea fi reperate de șoferi. 


"Eu unul aștept să se introducă din nou radarele fixe. La vremea la care au funcționat și-au atins scopul. E adevărat, au fost cazuri în țară când autoritățile locale au exagerat cu amplasarea lor, dar erau eficiente", a subliniat comisarul șef Constantin Dancu, inspector șef al IPJ Constanța. Acesta a mai arătat că scopul acțiunilor intense, din week-end-uri, nu este de a da cât mai multe amenzi, ci de a preveni producerea de accidente. "Nu vă ascund că după 30 de ani în Poliție, și acum când merg la accidente grave, mă afectează", a afirmat Dancu. 


Reamintim că, de-a lungul timpului, "liniuțele" au dus la producerea de tragedii pe străzile Constanței, cei mai mulți dintre cei decedați fiind tineri cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8725 secunde