Liceenii, îndrumați să se facă polițiști!

159
Liceenii, îndrumați să se facă polițiști! - politieecuson4-1429437630.jpg

Articole recomandate

În perioada aprilie - iunie și octombrie - decembrie 2015, la nivel național, se desfășoară Campania "Și TU poți deveni POLIȚIST!", care are ca scop promovarea în rândul elevilor de liceu a profesiei de polițist și a ofertei educaționale a instituțiilor de învățământ.
Polițistul este un funcționar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă și exercită atribuțiile stabilite pentru Poliția Română prin lege, ca instituție specializată a statului.


Exercitarea profesiei de polițist implică, prin natura sa, îndatoriri și riscuri deosebite. Profesia de polițist poate fi exercitată numai de către persoana care a dobândit această calitate, în condițiile legii. 


Polițiștii provin, de regulă, din rândul absolvenților instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. 


La concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și la încadrarea directă a unor specialiști are acces orice persoană, indiferent de rasă, naționalitate, sex, religie, avere sau origine socială, care îndeplinește, atât condițiile generale legale prevăzute pentru funcționarii publici, cât și condițiile speciale, prevăzute de legislația specifică în vigoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1507 secunde