Laura Codruța Kovesi susține astăzi interviul pentru reînvestirea în funcția de procuror-șef al DNA

91
Laura Codruța Kovesi susține astăzi interviul pentru reînvestirea în funcția de procuror-șef al DNA - lauracodruakovesi-1459149220.jpg

Articole recomandate

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, vine astăzi în fața Secției pentru procurori a CSM pentru a susține proiectul de management. Laura Codruța Kovesi a fost propusă pentru reînvestirea la conducerea Direcției, pentru un mandat de trei ani. Avizul consultativ urmează să fie trimis ministrului Justiției, care va transmite propunerea președintelui Klaus Iohannis.



Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție trebuia să susțină în 25 martie planul de management în fața membrilor Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dar interviul a fost amânat pentru luni, la cererea ministrului Justiției, Raluca Prună, care a trebuit să plece la Bruxelles, la Consiliul Extraordinar de Justiție și Afaceri Interne convocat ca urmare a atentatelor din Belgia.

Kovesi va veni luni, la ora 10:00, în fața procurorilor din CSM pentru a prezenta realizările din cei trei ani de mandat la DNA și obiectivele pentru următorii trei ani.

După interviul procurorului-șef al DNA, Secția pentru procurori a CSM va trimite la Ministerul Justiției avizul consultativ privind reconfirmarea în funcție a Codruței Kovesi.

Ministrul Justiției anunța, la bilanțul Direcției Naționale Anticorupție, că ia act de performanța susținută a instituției și își asumă propunerea de reînvestire a procurorului-șef Codruța Kovesi, pentru ca DNA să aibă un management stabil.

Președintele Klaus Iohannis declara, în 3 martie, că a fost informat de propunerea ministrului Justiției, trimisă Consiliului Superior al Magistraturii, de reînvestire la șefia DNA a Codruței Kovesi, șeful statului adăugând că rezultatele acestei instituții vorbesc "de la sine".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.432 secunde