La un pas de tragedie! Ambarcațiune scufundată în Portul Tomis

3244
La un pas de tragedie! Ambarcațiune scufundată în Portul Tomis - launpas-1436110902.jpg

Articole de la același autor

Luptă contracronometru, sâmbătă seară, în Portul Tomis. O ambarcațiune în care se aflau doi bărbați s-a lovit de dig și s-a scufundat.

Întreaga scenă a fost observată de angajații unui local din zonă, care au alertat imediat autoritățile. Deși vremea nu era prielnică, iar valurile atingeau aproape doi metri, doi bărbați din Constanța au decis să iasă la o plimbare pe mare. S-au urcat pe iaht, au ignorat că marea este agitată și s-au aventurat în larg. Nu aveau să știe ce urma să li se întâmple…

La finalul plimbării, când se apropiau de Port, barca se pare că ar fi avut o defecțiune, iar motorul s-a oprit. Pentru că nu au mai putut controla direcția, ambarcațiunea a plutit în derivă. Văzând că se îndreaptă către stabilopozi, cei doi bărbați aflați la bord au sărit din ambarcațiune pentru a se salva. În secundele următoare, iahtul s-a izbit violent de pietre și a început să se scufunde. Angajații localului din zonă au sunat imediat la 112 și au cerut ajutorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Unul dintre bărbați a înotat până la dig, iar cel de-al doilea a fost adus la mal de martorii care s-au aruncat în apă după el.

"Ambarcațiunea a fost adusă la mal de nava Topaz a ARSVOM. A fost o acțiune atipică, deoarece în mod normal ei trebuiau să anunțe că au probleme. Marea era agitată și erau valuri de aproximativ doi metri", a declarat Daniel Manole, director general în cadrul ARSVOM.

Potrivit unor surse, ambarcațiunea care îi aparține lui Marian Trifan, de 43 de ani, din Constanța, a fost evaluată la 80.000 de euro. Din fericire, aceasta era asigurată.

Oamenii legii au pornit o anchetă în acest caz, pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut incidentul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5423 secunde