La datorie, de Ziua Forțelor Terestre!

204
La datorie, de Ziua Forțelor Terestre! - ziua-1587990596.jpg

Articole de la același autor

A fost aniversată, recent, Ziua Forțelor Terestre - categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual și ocrotitor este "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință".

În contextul epidemiologic actual și ținând cont de misiunile pe care le are Armata României în sprijinul autorităților publice pentru aplicarea măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, marcarea acestei aniversări s-a făcut sub deviza "La datorie".

În aceste condiții, spațiul virtual a devenit locul de exprimare al militarilor români și străini care au răspuns, astfel, inițiativei lansate de conducerea Statului Major al Forțelor Terestre de a avea, în premieră, o altfel de aniversare. Astfel, cu ajutorul tehnologiei și prin intermediul unor mesaje video, postate pe site-urile oficiale și în rețelele de socializare, militarii s-au încurajat reciproc și au transmis urări cu prilejul aniversării Forțelor Terestre.

"Poporul român a văzut în ultima perioadă importanța pe care o au pentru apărarea Patriei forțele terestre. Le vedem astăzi pe străzi, alături de forțele MAI, am văzut trupele de geniu construind spitale de campanie, echipe CBRN care au decontaminat anumite zone, am văzut detașamentele de logistică implicate în transportul materialelor medicale de maximă importanță", a transmis ministrul Apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă.

XXX

Cu peste un secol și jumătate de existență organizațională în Armata României, Forțele Terestre Române, alături de celelalte entități militare naționale, au avut și au aceeași misiune fundamentală - participarea la apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.

În baza reglementărilor constituționale și legale, în contextul geopolitic actual, spectrul misiunilor de bază este unul extins, Forțele Terestre Române sprijinind, pe de o parte, autoritățile administrației publice în situații de urgență, pentru acordarea de asistență populației și, pe de altă parte, participând activ la eforturile de sprijin al securității regionale și globale și la apărarea aliaților și partenerilor din Organizația Tratatului Atlanticului de Nord și din Uniunea Europeană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5455 secunde