Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației: Transmitem recunoștința și admirația noastră temerarilor zborului

130
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației: Transmitem recunoștința și admirația noastră temerarilor zborului - 6189781727786700-1563619574.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, în care subliniază admirația tuturor față de profesia de aviator și rolul important pe care "temerarii zborului" îl au în îndeplinirea misiunilor pentru protejarea suveranității spațiului aerian al României.

"Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene onorează curajul și devotamentul temerarilor zborului. În această zi, aflată sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, transmitem recunoștința și admirația noastră tuturor celor care au îmbrățișat nobila profesie de aviator în slujba Aripilor Românești. Această structură performantă a sistemului național de securitate îndeplinește misiuni complexe pentru protejarea suveranității spațiului aerian al României, asigurarea transporturilor aeriene și cooperarea cu statele aliate în cadrul misiunilor de menținere a păcii, precum și participarea la înlăturarea urmărilor calamităților naturale sau în cazul unor situații de urgență", potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Totodată, arată șeful statului, Forțele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare, ca parte a consolidării posturii de apărare a României, în concordanță cu deciziile NATO.

"În acest context, salut lansarea misiunilor de Poliție aeriană cu avioane F-16, sub comandă națională, ca rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare, la începutul mandatului meu de președinte, privind creșterea finanțării cheltuielilor de apărare până la 2% din PIB. Toți cei implicați în industria aviației civile - de transport, utilitară și sportivă - contribuie la dezvoltarea țării noastre și merită recunoștința noastră, la fel ca toți aviatorii militari și civili care salvează vieți omenești ori desfășoară activități de cercetare, promovând, astfel, știința aeronautică românească", se arată în mesaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5706 secunde