Jandarmii și procurorii au luat cu asalt construcțiile ilegale de pe plaja din Faleză Nord

1043

Articole de la același autor

Deși au termen să își demonteze construcțiile ilegale de pe plaje, unii operatori nu s-au conformat, așa că, în cursul zilei de vineri, a fost nevoie de intervenția utilajelor Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral pentru a le demola.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) se află în plin proces de demolare a construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă din zona Faleză Nord de către operatorii de plajă care au încheiat contracte de închiriere cu ABADL. Echipe mixte constituite din inspectorii instituției, polițiști locali, lucrătorii de la Enel, RAJA, însoțiți de jandarmi și sub coordonarea procurorilor au început dezafectarea construcțiilor de tip beach-bar de pe plajele aflate în municipiul Constanța.

"În urma unui control efectuat în teren, în urmă cu două zile, de o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral s-a constatat că alți opt operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă închiriate în zona Faleza Nord între una și patru construcții din lemn cu suprafețe cuprinse între 50 mp și 290 de metri pătrați, pentru care nu dețineau autorizație de construire. În urma celor constatate celor opt li s-a solicitat, ca în termen de 72 de ore de la data înmânării notificărilor să dezafecteze construcțiile ilegale amplasate pe sectoarele de plajă și să aducă plaja la starea inițială. Aceștia au fost avertizați că pe porțiunile de plajă închiriate se vor amplasa doar dotările prevăzute de legislația în vigoare, respectiv Ordinul MDRT 1204/2010 și cu respectarea prevederilor O.U.G. 19/2006", explică directorul general al ABADL, Bogdan Bola.

De altfel, primii patru operatori de plajă au fost notificați să demonteze construcțiile ilegale de pe plajă în urmă cu mai bine de o săptămână. Din păcate, a fost nevoie de intervenția autorităților pentru demontarea construcțiilor respective și pentru a reda plaja constănțenilor.

Cheltuielile cu utilajele, suportate de operatorii de plajă

"Pentru că nu au dus la îndeplinire măsurile date de inspectorii ABADL, am început în regim de urgență dezafectarea acestor construcții ilegale, iar toate materialele rezultate în urma dezafectării construcțiilor vor fi considerate deșeuri și vor fi tratate ca atare, acestea fiind transportate la depozitele autorizate de deșeuri. În plus, toate cheltuielile generate de dezafectare vor fi suportate de către operatori", precizează Bogdan Bola.

Reamintim că, potrivit legislației în vigoare, operatorii care închiriază sectoare sau subsectoare de plajă nu au voie să amplaseze pe porțiunile respective decât dotările de plajă prevăzute în Planul Urbanistic Zonal pentru amenajarea plajei și Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului nr. 1204/2010 și numai cu acordul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Operatorii care nu se conformează riscă să ajungă până la rezilierea contractului de închiriere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6159 secunde