Jandarmii și pompierii, primii loviți de concedieri

1224
1
Jandarmii și pompierii, primii loviți de concedieri - pompieriincendiuacoperisbloczona-1309814518.jpg

Articole de la același autor

Procesul disponibilizărilor din Poliția și Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județul Constanța continuă, pe când cel din Jandarmerie s-a încheiat. Zeci de jandarmi sunt deja trecuți în rezervă, iar civilii băgați în preaviz.

În urma concursului organizat la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Constanța au fost puși la dispoziție 60 de militari, față de 53 care trebuiau, efectiv, să plece. Prin urmare, s-a dovedit că existau persoane care erau prea puțin pregătite, obținând sub nota 7 la susținerea concursului. Așa se face că opt funcții au rămas vacante, urmând ca pentru ele să fie organizate alte concursuri, la care pot participa cei care au fost declarați "respinși". Până săptămâna viitoare, va avea loc și acest nou concurs. De precizat că, până în prezent, s-au înregistrat opt demisii la nivelul IJJ-ului, iar mulți dintre angajați, deși au luat concursul, își caută alte locuri de muncă…
Îngrijorător este faptul că mai marii din Jandarmerie au redus drastic posturile care privesc paza instituțiilor publice. Spre exemplu, la paza Parchetelor s-a redus organigrama cu un post, la instanțele de judecată constănțene au rămas 12 posturi din 20. Prin urmare, pe viitor, jandarmii vor fi prezenți doar la punctele de intrare din instanțe, nefiind suficienți militari pentru a intra și în săli.
Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța, maior Sorin Trancă, spune că "se poate asigura ordinea publică, chiar dacă s-au redus efectivele la parchete și instanțe".
În ceea ce privește Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, și aici s-a încheiat trierea personalului. Așa se face că s-a făcut reîncadrarea pe funcții potrivit noului ștat venit de la centru și au fost puși la dispoziție 30 de militari, care s-au clasat ultimii la cele două probe susținute, respectiv interviu și probă practică.

Zeci de pompieri vor fi dați afară
În ceea ce privește Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, după ce s-a primit noul ștat de funcții, s-a făcut reașezarea pe posturi. Conform noii organigrame, 88 de subofițeri sunt la dispoziția Inspectoratului pentru o perioadă de 90 de zile. 12 cadre civile și trei gradați voluntari au primit deja preaviz pentru o perioadă de 20 de zile. Potrivit Paulei Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, "procesul de selecție a personalului pe noua organigramă continuă".
Pentru că este vorba de funcții de specialitate, șefii din ISU Dobrogea au luat la puricat toate dosarele angajaților, pentru a vedea care și cum se pretează pe funcțiile respective. Se spune că totul contează la dosarul personal, de la cum s-a descurcat până acum din punct de vedere profesional, la locurile anterioare de muncă și până la problemele de sănătate pe care le-a avut… În urma acestor selecții, pentru posturile rămase vacante urmează să se organizeze concursuri…
Îngrijorător este faptul că, din cauza reducerilor de personal, pompierii constănțeni trebuie să plece la intervenții cu oameni mai puțini.

Polițiștii încă așteaptă metodologia de organizare a concursului
Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Constanța și Inspectoratul Județean al Poliției Constanța așteaptă ca, în această săptămână, să fie trimisă de la centru metodologia de desfășurare a concursului, după care să se apuce de "tăiat în carne vie".



Comentează știrea

???...
5 iulie 2011
???...

???...

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 Decembrie 2010
Stire din Eveniment : Patrupezii care apără Constanța
Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Eveniment : Jandarmii comemorează eroii Revoluției
Pagina a fost generata in 0.5149 secunde