Jandarmii fac "spectacol" pe faleză. Defilare cu torțe, pe străzile municipiului

305
Jandarmii fac

Articole de la același autor

Constănțenii sunt așteptați, în week-end, pe faleza de la Cazino, la o expoziție inedită prilejuită de Ziua Jandarmeriei Române. Evenimentul este prilejuit de Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită, în fiecare an, pe 3 aprilie.

Astfel, sâmbătă și duminică, între orele 10.30 și 15, copiii vor putea participa la ateliere și vor putea admira autospecialele și tehnica din dotare, dar și câinii de serviciu ai jandarmilor constănțeni. Totodată, va fi prezentată oferta educațională a instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne pentru arma Jandarmi, precum Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", Școala de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni și Școala de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" din Drăgășani.

Marți, 2 aprilie, cu începere de la ora 10, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" va organiza Ziua porților deschise, acțiune la care și-au anunțat deja participarea peste 150 de elevi. Programul dedicat oaspeților constă în exerciții demonstrative și o expoziție cu tehnica jandarmeriei.

Miercuri, 3 aprilie, expoziția se va muta în parcul Teatrului "Oleg Danovski", în același interval. Tor miercuri, 3 aprilie, în prezența întregului personal, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, se va arbora Drapelul României, în acordurile Imnului Național. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind "Ziua Jandarmeriei Române". După acest moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor care au obținut rezultate meritorii în activitatea desfășurată, iar preotul militar Laurențiu Oprea va oficia ceremonialul religios.

Ziua de miercuri se va încheia într-un cadru solemn, prin retragerea cu torțe. La ora 19, jandarmii vor pleca de la Poarta 1 (Vraja Mării), pe bulevardul Elisabeta, strada Remus Opreanu, Revoluției din Decembrie 1989, Piața Ovidiu, strada Mircea cel Bătrân, sediul I.J.J. Constanța.

Totodată, în perioada 8 - 12 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va fi gazda a peste 250 de cadre didactice, părinți, și copii preșcolari din cadrul Grădiniței "Amicii" din municipiul Constanța, în contextul programului extracurricular "Școala Altfel".

În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Înființată prin oficiu domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituție care și-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranței cetățeanului, al drepturilor și libertăților sale fundamentale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4638 secunde