Iranul a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump. Care este motivul

213
Iranul a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump. Care este motivul - 1-1593436178.jpg

Articole recomandate

Iranul a emis un mandat de arestare pe numele președintelui american Donald Trump și a cerut ajutorul Interpol pentru a-l localiza și reține. Alături de liderul de la Casa Albă, Iranul a emis mandate și pentru alte câteva zeci de persoane pe care le consideră vinovate de atacul cu dronă care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani în Bagdad, informează Digi24.


Un procuror din Teheran, Ali Alqasimehr, a declarat luni că Donald Trump, împreună cu peste 30 de alte persoane a fost implicat în atacul din 3 ianuarie care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani. Trump este acuzat de "omor și terorism", potrivit agenției de știri semi-oficială din Iran, ISNA.


Alqasimehr a subliniat că Iranul va continua urmărirea penală chiar și după încheierea mandatului la Casa Albă. 


Procurorul a spus, de asemenea, că Iranul a solicitat să fie emis un "aviz roșu" pentru Trump, cel mai înalt nivel emis de Interpol, solicitând ca agenția să caute și să aresteze persoana numită.




În conformitate cu regulie privind o notificare roșie, autoritățile locale efectuează arestările în numele țării care a solicitat-o. Notificările nu pot obliga țările să aresteze sau să extrădeze suspecții.


După ce a primit o solicitare, Interpol se întâlnește într-un comitet și discută dacă să distribuie sau nu informațiile cu statele sale membre.


Este puțin probabil ca Interpol să accepte solicitarea Iranului, deoarece orientarea sa pentru notificări îi interzice "întreprinderea oricărei intervenții sau activități de natură politică".


Interpol nu a răspuns deocamdată unei solicitări de informații din partea Aljazeera.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.777 secunde